Brug Ten Bos tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
Volledig scherm
Brug Ten Bos tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. © Seymortier

Brug Ten Bos over E40 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

ErembodegemHet Agentschap Wegen en Verkeer heeft brug Ten Bos over de E40 in Erembodegem voor onbepaalde tijd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De aanleiding is een aanrijding door een kraanwagen donderdagvoormiddag waardoor de brug ernstig beschadigd is geraakt. 

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Vader en zoon veroordeeld voor dealen op grote schaal: “Ik wilde mijn kind uit financiële problemen helpen”
  PREMIUM
  Lede/Haaltert/Erpe-Mere

  Vader en zoon veroor­deeld voor dealen op grote schaal: “Ik wilde mijn kind uit financiële problemen helpen”

  “Geef in de toekomst je zoon maar wat andere raad”. Dat sneerde de Dendermondse rechter maandag nog naar vader Eddy B. uit Lede. Die werd samen met zijn zoon Neil en nog twee andere betrokkenen veroordeeld voor dealen van drugs op grote schaal. Vader Eddy minimaliseerde zijn rol - “Ik ben trucker, scheidsrechter én heb een flexi-job, ik heb geen tijd om fulltime met drugs bezig te zijn” -, maar werd door het parket tóch aanzien als het hoofd van de bende.
 1. LEVENSVERHAAL. Oud-directeur van de ‘Universitoit van Moilebeik’ Willy (83) is niet meer: “Hij maakte van zijn moerbeituin een paradijs op aarde”
  PREMIUM
  Aalst

  LEVENSVER­HAAL. Oud-directeur van de ‘Universi­toit van Moilebeik’ Willy (83) is niet meer: “Hij maakte van zijn moerbei­tuin een paradijs op aarde”

  De vroegere directeur van de ‘Universitoit van Moilebeik’, Willy Keymeulen, is op 83-jarige leeftijd overleden. Willy was in Aalst niet alleen bekend als leraar en schooldirecteur, maar de laatste 30 jaar van zijn leven vooral om zijn ongeëvenaarde ‘moerbeituin’ midden in de stad. Op de Rechteroever bouwde hij samen met zijn vrouw Nora aan een paradijselijke tuin, vol zeldzame moerbeibomen van over de hele wereld. Hij had er zelfs een eigen kwekerij van zijderupsen. Elk jaar zette hij de tuindeuren open zodat iedereen kon meegenieten.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.