.
Volledig scherm
. © Koen Baten

Brandweer Erembodegem maakt kalender met eigen kinderen

Het brandweerkorps van Erembodegem maakt dit jaar opnieuw een kalender. Voor het derde jaar op rij maken de hulpverleners een kalender om te verkopen. Elk jaar werken ze met een ander thema. Dit jaar staan de kinderen van de brandweermannen ook mee op de kalender. 

 1. Voetbalvrienden van Pieter-Jan (32) in rouw na ongeval: “Niet te geloven dat we hem op zo’n manier moeten afgeven”
  PREMIUM
  Lede/Gent

  Voetbal­vrien­den van Pie­ter-Jan (32) in rouw na ongeval: “Niet te geloven dat we hem op zo’n manier moeten afgeven”

  De tragische dood van Pieter-Jan Huygens (32) uit Lede die vorige week donderdag tijdens een avondloop aan de Blaarmeersen in het water belandde, hakt er diep in bij de Beloften B van FC Smetlede. “P-J speelde vorig jaar enkele matchen mee, maar moest wegens blessures vroeg in het seizoen verstek laten gaan. Hij was wel een vaste supporter en ‘one of the guys’. We zullen hem missen”, valt quasi unaniem te horen bij spelers en trainers.
 2. De coronacijfers in Aalst van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Aalst van dinsdag 20 oktober

  In Aalst zijn er op één dag 69 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 564 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Aalst komt dat getal nu op 646 te liggen. Aalst heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Reconstructie van moordpoging in Erembodegem nadat twintiger vier messteken krijgt in volle lockdown
  PREMIUM
  Erembodegem

  Reconstruc­tie van moordpo­ging in Erembode­gem nadat twintiger vier messteken krijgt in volle lockdown

  Op 17 april van dit jaar, in volle lockdownperiode, kreeg Jens Coetsiers (29) uit Aalst maar liefst vier messteken van M.D. (69) uit Aalst. Beide mannen wonen in dezelfde straat. Jens was op weg naar huis toen M.D. hem vroeg om binnen iets te komen drinken. Daar liep het fout en kreeg de twintiger vier messteken en vocht hij voor zijn leven. “Ik vreesde even dat mijn leven voorbij was, gelukkig konden enkele buurtbewoners mij helpen”, vertelt Jens.