Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Brandweer bevrijdt jongen (6) die met hand vast zit tussen raamkozijn

AalstIn de Pontstraat in Aalst is een 6-jarige jongen woensdagnamiddag vast komen te zitten met zijn hand tussen een raam. De jongen was aan het spelen op school maar viel naar beneden en kwam hierdoor klem te zitten. De brandweer moest het jonge slachtoffer bevrijden. 

 1. Bier in een glas, dat mag alleen in de cafés met Aalst carnaval: “Wat met de bierflesjes aan de pompiers en in de ‘kinjerkoesjen’ van de Voil Jeanetten?”
  PREMIUM
  Aalst

  Bier in een glas, dat mag alleen in de cafés met Aalst carnaval: “Wat met de bierfles­jes aan de pompiers en in de ‘kinjer­koes­jen’ van de Voil Jeanetten?”

  ‘A pintj die drinkte op kaffei, en pakt astablieft a gellas nie mei’, staat er in de 10 geboden van Aalst carnaval. Gebroken glas zorgt elk jaar voor snijwonden bij tal van feestvierders, daarom wil de stad liever geen (kapotte) bierglazen op de Grote Markt. Maar wat met de bierflesjes in de pompiers? En mag je als Voil Jeanet nog een bak bier met flesjes meenemen in je ‘kinjerkoesj’?
 2. MIJN STAD. Freekje Van Schuylenbergh (38), ook wel de moedige ‘Mevrouw Lef’: “Ik vier nog elk jaar carnaval”
  PREMIUM
  Aalst

  MIJN STAD. Freekje Van Schuylen­bergh (38), ook wel de moedige ‘Mevrouw Lef’: “Ik vier nog elk jaar carnaval”

  “Ik ben een Aalstenaar en dus genieten van het leven hoort erbij.” Toch heeft Freekje Van Schuylenbergh (38) of ‘Mevrouw Lef’ al enkele jaren een moedige strijd. Acht jaar geleden werd ze getroffen door een bloeding in de hersenen, waardoor ze ‘gevangen’ zit in haar eigen lichaam. Een gesprek over onvoorwaardelijke vriendschappen en hoop op een toegankelijkere stad voor iedereen. “Soms past een vriendin de kleren in de winkel en wacht ik buiten.”
 1. Erfgoedliefhebbers in het verzet tegen afbraak Sint-Jozefskerk: “Wij stellen vijfde scenario voor: eerst een toekomstvisie en dan het behoud”
  PREMIUM
  Aalst

  Erfgoed­lief­heb­bers in het verzet tegen afbraak Sint-Jozefskerk: “Wij stellen vijfde scenario voor: eerst een toekomstvi­sie en dan het behoud”

  Verdwijnt de toren van de Sint-Jozefskerk uit de skyline van Aalst? Nu de kerk alsmaar verder afbrokkelt en de stabiliteit een huizenhoog probleem vormt, klinkt de roep om de sloophamer erin te gooien alsmaar groter. Terwijl het stadsbestuur nadenkt over vier toekomstscenario’s legt erfgoedvereniging V.VAK nu een vijfde scenario op tafel. Eentje waarbij hoogste toren van de stad voorgoed blijft staan. “Erfgoed dat tegen de grond gaat, het is een constante in de Aalsterse geschiedenis. Afbraak zou een onvergefelijke fout zijn”, zegt de vereniging.