De schade bleef beperkt.
Volledig scherm
De schade bleef beperkt. © Koen Baten

Brand in garage snel onder controle

AalstOp de Leopoldlaan in Aalst is deze namiddag een brand in een garage van een woning ontstaan. Hoe het vuur kon ontstaan is niet duidelijk, maar de brand was snel onder controle en er raakte niemand gewond. 

 1. Klacht tegen voorzitter koepel Aalsterse carnavalsverenigingen: “Omwille van antisemitische uitspraken”
  PREMIUM
  Aalst

  Klacht tegen voorzitter koepel Aalsterse carnavals­ver­e­ni­gin­gen: “Omwille van antisemiti­sche uitspraken”

  Unia onderzoekt een klacht tegen de voorzitter van de koepel van Aalsterse carnavalsverenigingen, die antisemitische uitspraken zou hebben gedaan op sociale media. Hij verwees op Facebook naar de Joodse gemeenschap onder meer smalend als ‘het uitverkoren ras’. Eind 2019 werd Aalst carnaval al geschrapt als Unesco-werelderfgoed na klachten van antisemitisme.
 2. Steeds meer Aalsterse gezinnen hebben leefloon nodig om rond te komen (en daar heeft de coronacrisis veel mee te maken)
  Aalst

  Steeds meer Aalsterse gezinnen hebben leefloon nodig om rond te komen (en daar heeft de coronacri­sis veel mee te maken)

  Het aantal Aalsterse leefloongerechtigden is gestegen en daar heeft de coronacrisis een groot aandeel in. In december 2020 telde het OCMW 675 personen met een leefloon. “Exact een jaar eerder waren dat er 617. Er is dus een corona-impact. De voorlopige piek lag in juni met 691 leefloongerechtigden. Nadien kende het cijfer dus een kleine terugval”, bevestigt schepen van Sociale Zaken Sarah Smeyers (N-VA).
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"