Update werken stedelijk zwembad Aalst Aquatopia fase 2.
Volledig scherm
Update werken stedelijk zwembad Aalst Aquatopia fase 2. © Matthias De Ridder

Bouw recreatief deel Aquatopia schiet goed op: “Volop bezig aan de technieken voor de glijbanen”

AalstDe werken aan het tweede gedeelte van Aquatopia, het nieuw stedelijk zwembad van Aalst, schieten goed op. Een update van op de werf.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  1

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Geen koksopleiding, wel een Michelinster. Tanguy De Turck (42) verovert plaats in prestigieuze gids: “Eén keer per jaar ga ik naar McDonald’s”
  PREMIUM

  Geen koksoplei­ding, wel een Michelin­ster. Tanguy De Turck (42) verovert plaats in prestigieu­ze gids: “Eén keer per jaar ga ik naar McDonald’s”

  Zijn eerste jongensdroom was eigenlijk Formule1-piloot worden. Toen dat wel heel hoog gegrepen bleek, nam hij vrede met kok. Maar voor hij aan dat parcours mocht beginnen, moest Tanguy De Turck (42) van zijn ouders eerst een deftig diploma halen. Dat werd een master in de politieke en sociale wetenschappen. Maar in dat veld gaan werken, zag Tanguy niet zitten. En toen sprong ineens dat kasteeltje, overwoekerd en verwaarloosd, zijn zus in het oog. En de rest is geschiedenis. Lees hier het ietwat kronkelende pad richting Michelinster van chef Tanguy De Turck.
  Ronse
 3. Verhuist Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) naar Brussel, of is dat roddel verspreid door zijn tegenstanders?
  PREMIUM

  Verhuist Jean-Jac­ques De Gucht (Open Vld) naar Brussel, of is dat roddel verspreid door zijn tegenstan­ders?

  Klopt het dat Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) zijn politieke carrière in Brussel wil verderzetten en Aalst zal verlaten? ‘Gebroeders De Gucht reanimeren Brusselse afdeling’, zo kopt De Standaard vandaag. “Het gerucht gaat dat Jean-Jacques De Gucht naar Brussel trekt om de plek van Els Ampe in te nemen”, schrijft de krant. De Aalsterse schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht legt aan ons uit wat zijn plannen zijn.
  Aalst
 4. Stephan De Jonghe werd maar 31 jaar oud, toch leeft zijn naam voort in pianowedstrijd: “Daar zit de liefde voor iets tussen”
  PREMIUM
  Aalst

  Stephan De Jonghe werd maar 31 jaar oud, toch leeft zijn naam voort in pianowed­strijd: “Daar zit de liefde voor iets tussen”

  Nu zondag brengen jeugdige pianisten opnieuw virtuoos pianospel in de stadsfeestzaal van Aalst, want dan vindt de Stephan De Jonghe-pianowedstrijd plaats. Finalisten groeien vaak door naar de competitie buiten categorie: de Koningin Elisabethwedstrijd. Maar wie was die Stephan De Jonghe eigenlijk? En waarom is er een wedstrijd naar deze Aalstenaar vernoemd, ook al werd hij amper 31 jaar oud? “Daar zit de liefde voor iets tussen", zegt Peter Thomas.