De Gendarmerie.
Volledig scherm
De Gendarmerie. © RLA

Bouw De Gendarmerie van start in september: “Nieuw kinderdagverblijf, buurtrestaurant en sociale kruidenier in vroegere rijkswachtkazerne”

AalstDe bouw van een kinderdagverblijf, buurtrestaurant en sociale kruidenier op de site van De Gendarmerie in de Denderstraat start na de zomer.

 1. Extreme droogte is slecht nieuws voor Aalsterse kamsalamander: “Binnen 15 jaar schiet er misschien geen enkele meer over”
  PREMIUM
  Aalst/Erpe-Mere

  Extreme droogte is slecht nieuws voor Aalsterse kamsalaman­der: “Binnen 15 jaar schiet er misschien geen enkele meer over”

  Natuurgebied Honegem tussen Aalst en Erpe-Mere is normaal een natte vlakte vol natte poelen en vol leven, maar in juli was alles er al uitgedroogd. Natuurpunt hoogt de aarde zo’n 30 centimeter op over een strook van 100 meter, in de hoop dat het water zo minder snel wegloopt. Er komen ook enkele stuwtjes op grachtjes van Natuurpunt. Want de klok tikt voor de zeldzame kamsalamander. “Door de klimaatverandering staan de poelen veel te snel droog en gaan de larfjes allemaal dood. Wat we hier doen, zal misschien zelfs niet genoeg zijn om de kamsalamander op termijn te redden”, zegt Rik De Baere van Natuurpunt.
 1. Eendracht Aalst in eerste cupmatch freewheelend voorbij SV Anzegem
  voetbal beker van België

  Eendracht Aalst in eerste cupmatch freewhee­lend voorbij SV Anzegem

  De eerste hindernis in de beker van België werd door Eendracht Aalst vlot genomen. Derdenationaler SV Anzegem werd met 5-1 ingeblikt. De spitsen Mbaye en Dekuyper, met twee goals, waren meteen beslissend. De flankspelers Wantens en Razzi pikten eveneens hun doelpuntje mee. Volgende week komt Mandel United op bezoek. Naar verluidt zijn de spelers van de West-Vlaamse club niet betaald en bestaat de kans dat er met beloften zal gespeeld worden.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.