Annemie Sallet van de Borse van Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Annemie Sallet van de Borse van Amsterdam. © RLA

Borse van Amsterdam mag van stad geen winterterras installeren: “Niet echt fair”

AalstZes horecazaken krijgen van de stad Aalst de toelating om uitzonderlijk in de coronaperiode een verwarmd winterterras te installeren, maar daar is de Borse van Amsterdam niet bij. Een onbegrijpelijke beslissing, vinden uitbaters Annemie Sallet en Patrick Cuvelier, die hopen dat de stad haar beslissing herziet ook al ligt de horeca nu voor een tijdje stil. Zolang het restaurant gesloten blijft, voorziet de Borse haar klanten van traiteurmaaltijden en leveringen aan huis.

 1. Een blik achter de schermen van corona-afdeling OLV-ziekenhuis: “Verschil met eerste golf? We weren familie niet meer, het is menselijker nu”
  PREMIUM
  Aalst

  Een blik achter de schermen van corona-afdeling OLV-ziekenhuis: “Verschil met eerste golf? We weren familie niet meer, het is menselij­ker nu”

  213 coronapatiënten worden nu verzorgd in de twee Aalsterse ziekenhuizen ASZ en OLV, 37 van hen liggen op de afdeling Intensieve Zorgen. Een triest record. Voor het zorgpersoneel betekent het pompen of verzuipen, maar ze zetten door. Wij mochten een bezoek brengen aan de Covid- en de spoedafdeling van het OLV-ziekenhuis van Aalst om er te zien hoe de helden van de zorg de strijd aangaan met het virus. En er zijn lessen getrokken uit de eerste golf. “Toen hielden we de familie buiten. Dat was niet goed voor de patiënt, de familie of de zorgverlener.”
 2. Vettig eten, fun en vooral niet te veel nadenken: op bezoek bij Jonas Van Boxtael (35) alias Bockie De Repper “Voor 1 minuut video zijn we al snel 8 uur bezig”
  PREMIUM

  Vettig eten, fun en vooral niet te veel nadenken: op bezoek bij Jonas Van Boxtael (35) alias Bockie De Repper “Voor 1 minuut video zijn we al snel 8 uur bezig”

  Jonas Van Boxstael (35) alias Bockie De Repper is een internetfenomeen, sinds gisteren ook bekend voor televisiekijkend Vlaanderen. Vorig jaar geleden haalde hij nog de cover van de New York Post met een deepfake-video over ‘Game of Thrones’. De rode draad in alles wat hij doet: vettig eten en fun. Wij spraken hem vorig jaar over... chips.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt