Boek Ilse Uyttersprot
Volledig scherm
PREMIUM
Boek Ilse Uyttersprot © RV

Boek over vermoorde politica Ilse Uyttersprot: “‘Tot morgen. Als er iets is, bel maar’. Zo vertrok ze die avond, om nooit meer terug te komen”

MoorselHet boek over het leven van de vermoorde politica ‘Ilse Uyttersprot (1967-2020), een verhaal van veerkracht’ ligt deze week in de boekhandels. Tussen het eerste hoofdstuk ‘Dochter van een burgemeester’ en het laatste ‘De legacy van Ilse’ leer je haar pas echt kennen. Het is het ultieme eerbetoon aan ‘Ons Ilse’, zoals Aalstenaars haar doopten. “Ze heeft geleefd alsof elke dag haar laatste kon zijn. Niets was voor haar belangrijker dan zorg dragen voor de mensen”, zeggen de schrijvers.

 1. Infodag voor volwassenen op Aalsterse hogeschool Odisee
  Aalst

  Infodag voor volwasse­nen op Aalsterse hogeschool Odisee

  Op zaterdag 22 januari organiseert hogeschool Odisee in Aalst voor de tweede keer een infodag voor volwassenen. Na het succes van de editie vorig jaar – de eerste in Vlaanderen in zijn soort – wil Odisee nog meer de iets oudere kandidaat-studenten aanspreken. “Alsmaar meer mensen willen op latere leeftijd iets helemaal anders doen, of bijstuderen”, zegt Luk Schoofs van Odisee. “Het is belangrijk dat ze daarbij de juiste informatie krijgen over hun studiemogelijkheden.”
 2. Guy D’Haeseleer (Vlaams Belang) verdedigt ontslag Johan Van Nieuwenhove: “Jammerlijke maar noodzakelijke beslissing”
  Aalst

  Guy D’Haeseleer (Vlaams Belang) verdedigt ontslag Johan Van Nieuwenho­ve: “Jammerlij­ke maar noodzake­lij­ke beslissing”

  Het Vlaams Belang zet gemeenteraadslid Johan Van Nieuwenhove na 25 jaar aan de deur en VB-kopstuk Guy D’Haeseleer verdedigt die beslissing: “Op een gegeven moment stopt het”, zegt hij. Michel Van Brempt is nu gevraagd om zijn fractieleiderschap weer op te nemen en het voortouw te nemen met betrekking tot de vernieuwing en verjonging van het bestuur.