Ajuinen voor Dendermonde.
Volledig scherm
Ajuinen voor Dendermonde. © Utopia Aalst

Bibmedewerkers Utopia brengen een bak ajuinen naar Dendermonde: “Zo kunnen jullie deze zondag met de Ommegang ajuinensoep maken”

Aalst/DendermondeNadat de bib van Dendermonde een pakketje Ros Beiaard-chocolade liet afleveren in Utopia Aalst, vonden de Aalstenaars het hoog tijd voor een tegenactie. Bibmedewerkers trakteerden de collega’s van Dendermonde op een bak ajuinen en wat hoogstaande literatuur.

 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Levensvreugde opent ‘De Goeie Gasten’ in Cimorné: “Een buitengewone lunchbar, met buitengewoon personeel”
  PREMIUM
  Aalst

  Levens­vreug­de opent ‘De Goeie Gasten’ in Cimorné: “Een buitengewo­ne lunchbar, met buitenge­woon personeel”

  In het najaar opent in Cimorné in Aalst een horecazaak zoals je er in Aalst geen twee zal vinden: ‘De Goeie Gasten’. Een buitengewone lunchbar, zo noemt initiatiefnemer Levensvreugde Verblijven het, maar nog unieker dan de maaltijden zijn de mensen die er opdienen en in de keuken werken. Allemaal buitengewone mensen, die hun handicap of beperking overstijgen en tonen dat ze ongelofelijk veel in hun mars hebben.
 3. Alle aanwezigen onder de indruk van gerenoveerde Heilig Hartkerk: “’Aalsterse kunstkerk’ vanaf september open voor iedereen”
  PREMIUM
  Aalst

  Alle aanwezigen onder de indruk van gerenoveer­de Heilig Hartkerk: “’Aalsterse kunstkerk’ vanaf september open voor iedereen”

  Vergeet de ietwat grauwe Heilig Hartkerk met sombere aanblik, de nieuwe eigenaar Bart Noël heeft de voorbije maanden keihard gewerkt. Het gerenoveerde interieur met kalkwitte muren en een groot kruis op de vloer, maken van deze vroegere kerk aan de Heilig Hartlaan een nieuwe Aalsterse eyecatcher. Fifty-One Club Aalst hield er haar 900ste statutaire vergadering in het gezelschap van minister Annelies Verlinden, vanaf september zal heel Aalst de ‘kunstkerk’ kunnen bezoeken.