Het ASZ zet in op duurzaamheid dankzij de recyclage van sterilisatiedoeken
Volledig scherm
Het ASZ zet in op duurzaamheid dankzij de recyclage van sterilisatiedoeken © ASZ

Bewoners Schoonderhage helpen bij recyclage ASZ-sterilisatiedoeken: “Doeken worden laptops of bloempotten”

AalstRecent startte het Operatiekwartier in Aalst van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis met een duurzaam en sociaal recyclagebeleid van de sterilisatiedoeken. Deze worden voortaan verzameld na gebruik, opgehaald en naar een dagbestedingscentrum gebracht, vlakbij de campus. Daar worden ze verwerkt en getransporteerd naar een bedrijf dat er plastic korrels van maakt. Dat hoogwaardig plastic wordt gebruikt in diverse vormen in de lokale economie.

  1. Bas Saillart en Berchem Sport blijven in hetzelfde bedje ziek tegen Eendracht Aalst (0-2): “We liepen wéér achter de feiten aan”
    voetbal tweede nationale B

    Bas Saillart en Berchem Sport blijven in hetzelfde bedje ziek tegen Eendracht Aalst (0-2): “We liepen wéér achter de feiten aan”

    Berchem begon niet voor het eerst dit seizoen met een achterstand aan de partij. Na een fout op Mbaye in de zestien zette Van Den Eynde de penalty om, 0-1 voor Aalst na tien minuten. De thuisploeg verdiende daarna een goal en meteen na rust kon de bal op de stip na een fout op Van Den Driessche. Maar de scheids gaf geen krimp en net op het moment dat Berchem een slotoffensief inzette, kopte Mbaye de 0-2 binnen op aangeven van Geenens.