Het ASZ zet in op duurzaamheid dankzij de recyclage van sterilisatiedoeken
Volledig scherm
Het ASZ zet in op duurzaamheid dankzij de recyclage van sterilisatiedoeken © ASZ

Bewoners Schoonderhage helpen bij recyclage ASZ-sterilisatiedoeken: “Doeken worden laptops of bloempotten”

AalstRecent startte het Operatiekwartier in Aalst van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis met een duurzaam en sociaal recyclagebeleid van de sterilisatiedoeken. Deze worden voortaan verzameld na gebruik, opgehaald en naar een dagbestedingscentrum gebracht, vlakbij de campus. Daar worden ze verwerkt en getransporteerd naar een bedrijf dat er plastic korrels van maakt. Dat hoogwaardig plastic wordt gebruikt in diverse vormen in de lokale economie.

 1. Nieuwe inschrijvingsregels Aalsters basisonderwijs: “Kansarme kinderen krijgen niet langer voorrang”
  PREMIUM
  Aalst

  Nieuwe inschrij­vings­re­gels Aalsters basisonder­wijs: “Kansarme kinderen krijgen niet langer voorrang”

  Er komt een nieuwe regeling voor inschrijvingen in het basisonderwijs in Aalst. “De vrije keuze van de ouders en de afstand tot de school spelen een belangrijkere rol”, zegt schepen van Onderwijs Karim Van Overmeire (N-VA). De voorrangregels voor kinderen uit kansarme gezinnen verdwijnen: “Kansarme kinderen zullen niet langer voorrang krijgen”, aldus de schepen.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.