De rat kon gered worden.
Volledig scherm
De rat kon gered worden. © RV

Bewoners redden rat van verdrinkingsdood in Aalst na hevige regenval

ErembodegemEen rat is misschien niet meteen het meest geliefde dier van iedereen, maar in volkswijk Den Tir aan de Schietbaan in Erembodegem hebben ze een warm hart voor dieren. Een rat die aan het verdrinken was, werd gered door een buurtbewoner en bovenop een houten blok geplaatst. 

 1. Michel Van Brempt (Vlaams Belang) noemt het Aalsters klimaatplan ‘zinloos, duur en hypocriet’: “We vragen inspanningen van burgers, maar Tereos mag 35 procent van de totale CO2 blijven uitstoten”
  Aalst

  Michel Van Brempt (Vlaams Belang) noemt het Aalsters klimaat­plan ‘zinloos, duur en hypocriet’: “We vragen inspannin­gen van burgers, maar Tereos mag 35 procent van de totale CO2 blijven uitstoten”

  Michel Van Brempt van Vlaams Belang noemde het klimaatplan van de stad Aalst op de gemeenteraad ‘zinloos, hypocriet en duur’. Hij zegt dat het van de stad hypocriet is om inspanningen voor het klimaat te vragen aan burgers, terwijl de CO2-uitstoot van Tereos in het centrum van de stad blijft stijgen.
 2. Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”
  PREMIUM
  Aalst

  Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”

  Patisserie Antwerpia, een monumentale winkel in Aalst, viert dit weekend haar 70ste verjaardag. In 1952 werd de zaak opgestart door de familie Gossye, in 2019 namen Mher en Alina Sargsyan de patisserie vol enthousiasme over. “We mogen dan wel geboren zijn in Armenië, hier vind je alleen de producten waar Antwerpia altijd voor bekend heeft gestaan. De specialiteiten zijn nog altijd crème au beurre, appeltaart en een assortiment aan producten met ‘grand marnier’. We maken ze zoals de familie Gossye het ons heeft geleerd”, zeggen de uitbaters.