Foto BELGA
Volledig scherm
© Foto BELGA

Bestuurster krijgt alcoholslot van twee jaar nadat ze achter stuur kruipt na ruzie

AalstA.K. zal twee jaar lang een alcoholslot in haar wagen moeten plaatsen nadat ze zwaar onder invloed achter het stuur van haar wagen werd betrapt. Ze was op een familiereünie waar het feest uitdraaide op ruzie en de vrouw besloot naar huis te rijden.

 1. De Foyer van De Werf is klaar voor het publiek (en Instagram): “Bomen kunnen hierbinnen metershoog groeien”
  PREMIUM
  Aalst

  De Foyer van De Werf is klaar voor het publiek (en Instagram): “Bomen kunnen hierbinnen metershoog groeien”

  Vanuit een hangstoel, met zicht op de Molenstraat, kan je vanaf zaterdag iets lekkers drinken in De Foyer. De nieuwe horecazaak in cultuurcentrum De Werf is meteen ook een van de mooiste van de stad. Astrid Bauters (30) maakt van de eerste verdieping van De Werf een stadstuin vol lekker eten en drinken, de grote ramen van het gebouw doen haar denken aan een serre. Enkele bomen zullen hier metershoog kunnen groeien.
 2. Kwart Vlaams-Brabanders woont in overstromingsgebied: Dender en Bellebeek bedreigen TARL-gemeenten
  Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke

  Kwart Vlaams-Brabanders woont in overstro­mings­ge­bied: Dender en Bellebeek bedreigen TARL-gemeenten

  Meer dan een kwart van de Vlaams-Brabantse huishoudens woont op een plek met verhoogd risico op overstromingsgevaar. Dat laat gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V) weten op basis van verschillende cijferbronnen. Zo’n 6,5 procent van de huishoudens woont in effectief overstromingsgebied terwijl zo’n 20 procent in potentieel overstromingsgebied woont. We zoomen in op de Dender en de omgeving van de Bellebeek, die problemen kunnen veroorzaken in Roosdaal, Liedekerke, Ternat, Affligem en Gooik.