Koen Moreau
Volledig scherm
© Koen Moreau

Bestuurder ongeschikt verklaard nadat hij op twee jaar tijd meermaals dronken betrapt wordt achter stuur

AalstA.P. moest zich maandagochtend voor de politierechter in Aalst verantwoorden voor het dronken besturen van een voertuig. De man was niet aan zijn proefstuk toe, want hij had minder dan twee jaar geleden ook al eens een veroordeling opgelopen voor het sturen onder invloed van alcohol. 

 1. Discussie over ijspiste gaat verder: “Als een rolschaatsbaan in Gent kan, waarom in Aalst niet?”
  PREMIUM
  Aalst

  Discussie over ijspiste gaat verder: “Als een rolschaats­baan in Gent kan, waarom in Aalst niet?”

  Gent vervangt haar ijspiste deze winter door een rolschaatsbaan en dat zou volgens Vooruit ook best in Aalst gebeuren. Toch houdt het stadsbestuur van Aalst vast aan schaatsen op ijs, ook al moet ze daarvoor naar alle waarschijnlijkheid 30.000 euro aan energiekosten betalen. “Een doorn in het oog van iedereen die het moeilijk heeft”, zegt Ann Van de Steen (Vooruit).
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. Prinsenverkiezing is gratis volksfeest voor 5.000 carnavalisten: “Megakarren verboden, 17 horecazaken voorzien iedereen van drank”
  PREMIUM
  Aalst

  Prinsenver­kie­zing is gratis volksfeest voor 5.000 carnavalis­ten: “Megakarren verboden, 17 horecaza­ken voorzien iedereen van drank”

  Niet minder dan 17 horecazaken van de Grote Markt binnen de feestzone zullen carnavalisten van spijs en drank voorzien op de prinsenverkiezing op 8 oktober. Elke zaak krijgt de mogelijkheid om met buitentogen te werken. Pompiers en megakarren zijn verboden, eigen drank meebrengen binnen de feestzone mag ook niet. Het moet vooral een feestelijke avond worden met naast de enige kandidaat-prins Yordi tal van andere Aalsterse carnavalisten op het podium. “Het wordt één groot volksfeest voor en door alle Aalstenaars”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).
 2. Halve cast van ‘Thuis’ én wereldkampioen zijn kind aan huis bij sterrenkapper Benoit (34): “Last van bad hair day? Dat zet hij altijd vrolijk recht”
  PREMIUM
  Ronse

  Halve cast van ‘Thuis’ én wereldkam­pi­oen zijn kind aan huis bij sterrenkap­per Benoit (34): “Last van bad hair day? Dat zet hij altijd vrolijk recht”

  In de Hoogstraat in Ronse, in het diepe zuiden van Oost-Vlaanderen, heeft Benoit Desondre (34) al dertien jaar zijn kapsalon L’Odace. Een rist Bekende Vlamingen heeft er intussen een vaste zetel gevonden, van Thuis-actrice Kader Gurbuz tot Sandra Kim, met mijnheer en mevrouw Julian Alaphilippe als extraatje.