ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Bestuurder (33) krijgt jaar cel nadat hij negende keer zonder rijbewijs ongeval veroorzaakt

AalstT. (33) stond maandagochtend terecht voor de politierechter in Aalst nadat hij een ongeval veroorzaakte toen hij door het rode licht reed. De man beschikt niet over een rijbewijs en werd in totaal al 14 keer veroordeeld voor een rechtbank. 

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. OLV-neurochirurg in open brief: “Wie vaccin weigert, heeft ook geen recht op terugbetaalde zorg”
  Aalst

  OLV-neurochi­rurg in open brief: “Wie vaccin weigert, heeft ook geen recht op terugbe­taal­de zorg”

  Geoffrey Lesage, neurochirurg van het OLV-ziekenhuis in Aalst, haalt in een open brief hard uit naar de overheid. “De incompetentie van onze politieke overheden is stilaan grenzeloos. De vierde coronagolf is hiervan een dodelijk bewijs”, schrijft hij. De arts vindt dat er harde maatregelen moeten komen voor wie zich niet wil laten vaccineren. “Als men beslist zich niet te vaccineren, dan beslist men ook dat men zelf de zorg moet bekostigen als men ziek wordt.”
 2. Verontruste eventorganisator doet oproep aan regering: “Schiet niet op de verkeerde sector”
  Denderhoutem/Ninove

  Verontrus­te eventorga­ni­sa­tor doet oproep aan regering: “Schiet niet op de verkeerde sector”

  Eventorganisator Jeroen Wiggeleer uit Denderhoutem, die de komende twee weekends drie shows organiseert in cultuurcentrum De Plomblom in Ninove, is zeer bezorgd over de uitspraken van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), die een verbod op indoor recreatie-evenementen wil, en over de vervroegde bijeenkomst van het Overlegcomité, morgen vrijdag 3 december om 9 uur.
 3. Medicijn van Basil (21) niet meer in voorraad door te weinig plasmadonoren: “Gevolg? Verplichte quarantaine en energieniveau onder nul”
  PREMIUM
  Aalst

  Medicijn van Basil (21) niet meer in voorraad door te weinig plasmadono­ren: “Gevolg? Verplichte quarantai­ne en energieni­veau onder nul”

  Zoek je nog een goede reden om bloedplasma te doneren? Doe het dan voor de 21-jarige Basil Aesseloos uit Aalst. Basil lijdt aan een zeldzame immuunziekte en door een tekort aan plasma is het medicijn Hizentra momenteel niet meer beschikbaar. Gevolg? Verplichte quarantaine, want zonder medicijn is zijn immuunsysteem te zwak om zich te verweren tegen om het even welke bacterie, virus of infectie.