Volledig scherm
© Politiezone Klein-Brabant

Beklaagde zet auto langs de kant om heroïne te snuiven: rechter verklaart man ongeschikt

AalstDe politierechter in Aalst heeft maandagochtend een bestuurder ongeschikt verklaard om nog met de wagen te rijden. Hij werd door de politie langs de kant gezet en onderworpen aan een drugstest, die positief bleek te zijn. 

 1. Voor het eerst is carnaval verboden door een pandemie: “Zelfs in de Tweede Wereldoorlog waren de restricties niet zo streng”
  PREMIUM
  Aalst

  Voor het eerst is carnaval verboden door een pandemie: “Zelfs in de Tweede Wereldoor­log waren de restric­ties niet zo streng”

  2021 zal de geschiedenisboeken ingaan als het eerste jaar dat carnaval werd geannuleerd door een pandemie. Historicus Wim Beelaert, die de geschiedenis van Aalst Carnaval bestudeerde, zegt dat we zonder twijfel historische tijden beleven. Al is het niet de eerste keer dat het (straat)carnaval, carnavalskostuums en de stoet werden verboden. “Machthebbers hebben door de eeuwen heen regelmatig carnaval aan banden proberen leggen”, zegt hij.
 2. John Twin Music bestaat 55 jaar: “Een gitaar hersnaar ik binnen de drie minuten. De lengte van een liedje”
  PREMIUM
  Aalst

  John Twin Music bestaat 55 jaar: “Een gitaar hersnaar ik binnen de drie minuten. De lengte van een liedje”

  55 jaar al lopen gitaarvirtuozen John Twin Music in de Gentsestraat in Aalst binnen voor een reparatie van hun geliefde instrument. Gitaartechnicus John Twin startte in 1966 met de winkel en leerde zijn zoon Egon de stiel, die na de dood van zijn vader de zaak verderzette. Bij de familie Goethals - de echte naam van Egon en John - zit muziek in de genen en ook een coronacrisis krijgt dat niet klein.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen