Koen Baten
Volledig scherm
© Koen Baten

Beklaagde (37) krijgt vier jaar cel bij 53ste veroordeling voor rechtbank: “Doe gewoon wat ik wil”

AalstE.G. (37) en G.G., twee familieleden uit Aalst stonden maandag voor de politierechter terecht nadat ze door de politie werden betrapt in Aalst. E.G. zat er achter het stuur van een wagen, terwijl hij al een lopend rijverbod had. De wagen was van G.G., die tot op vandaag blijft beweren dat hij reed.

 1. Ecolo-Groen trekt vraag over ‘antisemitisch’ Aalst carnaval terug: “Eerst Aalst wegzetten als racistische stad en dan de vraag intrekken”, zegt burgemeester D’Haese (N-VA).
  PREMIUM
  Aalst

  Eco­lo-Groen trekt vraag over ‘antisemi­tisch’ Aalst carnaval terug: “Eerst Aalst wegzetten als racisti­sche stad en dan de vraag intrekken”, zegt burgemees­ter D’Haese (N-VA).

  Ecolo-Groen laat weten dat parlementslid Simon Moutquin zijn vragen over Aalst carnaval toch niet zal stellen. Of het om uitstel of afstel gaat, is niet duidelijk. In zijn originele vraagstelling vroeg Moutquin aan minister Verlinden of ze racisme en antisemitisme in de Aalsterse stoet een halt zou toeroepen.
 2. Noah (15) en Matthijs (14) redden dertiger uit rivier op terugweg van bowling: “Plots zagen we de man tot aan zijn borstkas in het water”
  PREMIUM
  Erembodegem/Affligem

  Noah (15) en Matthijs (14) redden dertiger uit rivier op terugweg van bowling: “Plots zagen we de man tot aan zijn borstkas in het water”

  Noah Wernaers (15) uit Affligem en Matthijs Lauwerys (14) uit Erembodegem hebben op 28 januari het leven van een dertiger gered. Na een val met de fiets was die in de ijskoude Dender in Erembodegem terechtgekomen. “We waren op weg naar huis van een avondje bowlen in Aalst, toen we plots een man om hulp hoorden roepen”, vertellen de tieners. Dit is hun heldenverhaal.