Opening van de Hekkestraat in Hofstade in aanwezigheid van het stadsbestuur.
Volledig scherm
Opening van de Hekkestraat in Hofstade in aanwezigheid van het stadsbestuur. © Swirko

Bedrijventerrein Hekkestraat Hofstade onderging grondige make-over: “Elke bedrijvenzone van Dender Noord zal een vernieuwing ondergaan”

AalstDe grondige make-over van het bedrijventerrein in de Hekkestraat in Hofstade is klaar. Met steun van de Vlaamse overheid investeert de stad volop in de heraanleg van de bedrijvenzones Dender Noord.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. August Schollaert en het mysterie van het orgel van De Zwarte Kat: “Bekend tot in Japan, maar in Aalst kent niemand hem. Die man verdient een straatnaambord”
  PREMIUM
  Aalst

  August Schollaert en het mysterie van het orgel van De Zwarte Kat: “Bekend tot in Japan, maar in Aalst kent niemand hem. Die man verdient een straatnaam­bord”

  Tienduizenden vinylplaten staan netjes geordend in de mancave van Steven Keymeulen (47). Het is echter geen vinyl dat hij ons wil laten zien, maar muziekboeken. Kartonnen orgelboeken, zigzag gevouwen, gelijmd en met ponsgaatjes. Op de cover staat telkens dezelfde naam: A. Schollaert. Bekend tot in Japanse en Amerikaanse musea, maar in zijn geboortestad Aalst heeft nog niemand van hem gehoord. Dit is het verhaal van August Schollaert en het verdwenen orgel van De Zwarte Kat.