Bart Backaert
Volledig scherm
Bart Backaert © RLA

Bart Backaert is dé ByeByeGrass-pionier: “Onze stadsbomen kunnen tegen een hittegolf”

Bartel Van Riet, Herr Seele, Dirk Draulans en Steven Vromman mogen dan wel de ambassadeurs zijn van ByeByeGrass, de man die al 40 jaar grastapijten omvormt tot wilde bloemenweides is een Aalstenaar: Bart Backaert. In het stadspark van Aalst werd hij in de bloemetjes gezet voor vier decennia pionierswerk. “Bart Backaert is een ByeByeGrasser avant la lettre”, zegt initiatiefnemer Louis De Jaeger.

 1. Vast cliënteel stationscafés drinkt nu pintjes op Statieplein: “Voor ons is het leven goedkoper geworden, want op café betaalden we onze pinten duurder”
  PREMIUM
  Aalst

  Vast cliënteel stations­cafés drinkt nu pintjes op Statie­plein: “Voor ons is het leven goedkoper geworden, want op café betaalden we onze pinten duurder”

  Nu de cafés en de bijhorende terrassen aan het station van Aalst dicht zijn, komen de vaste caféklanten samen op de zitbanken van het Statieplein. Hun pinten kopen ze voor 1 euro in het winkeltje op de hoek, vooral bij goed weer houden ze mekaar gezelschap. “In bubbels van vier”, zo beloven ze. Het is niet naar de zin van iedereen. “Het is complete chaos op het Statieplein”, zegt gemeenteraadslid Ann Van de Steen (Lijst A).
 1. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond