Opening van de Molenstraat in Aalst.
Volledig scherm
Opening van de Molenstraat in Aalst. © Swirko

Auto’s mogen maximum 20 per uur in Molenstraat: “Woonerf-statuut blijft behouden”

AalstAuto’s mogen nog altijd door de vernieuwde Molenstraat in Aalst, maar ze moeten zich houden aan een strikte maximumsnelheid: 20 kilometer per uur. De straat kreeg tijdens corona tijdelijk een woonerf-statuut, maar het stadsbestuur maakt dat nu permanent.

  1. Zuidkaai wordt eerste Aalsterse ‘gasloze’ woonbuurt door restwarmte Tereos-fabriek, maar critici waarschuwen: “Dit wordt tweede Interstoom-fiasco”
    PREMIUM
    Aalst

    Zuidkaai wordt eerste Aalsterse ‘gasloze’ woonbuurt door restwarmte Tereos-fa­briek, maar critici waarschu­wen: “Dit wordt tweede Interstoom-fiasco”

    Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) hebben de eerste spadesteek gegeven voor de Zuidkaai. Op de voormalige Electrabelsite verrijzen de komende jaren 230 luxueuze appartementen. Het moet de eerste ‘gasloze’ woonbuurt van de stad worden, verwarmd met de restwarmte van de fabriek Tereos. Een toonbeeld van duurzaamheid en groene energie, luidt het. Volgt de kritiek: hoe duurzaam is het, als Tereos zelf verantwoordelijk is voor een derde van de totale CO2-uitstoot in Aalst?