Zomerbar Bloom in Aalst.
Volledig scherm
Zomerbar Bloom in Aalst. © RLA

Augustus afsluiten met vier openluchtfilms in Aalst

AalstDe zomer sluit je in Aalst af met vier openluchtfilms. De eerste wordt komende woensdag 17 augustus gedraaid op de terreinen van zomerbar Bloom.

 1. Prinsenverkiezing is gratis volksfeest voor 5.000 carnavalisten: “Megakarren verboden, 17 horecazaken voorzien iedereen van drank”
  PREMIUM
  Aalst

  Prinsenver­kie­zing is gratis volksfeest voor 5.000 carnavalis­ten: “Megakarren verboden, 17 horecaza­ken voorzien iedereen van drank”

  Niet minder dan 17 horecazaken van de Grote Markt binnen de feestzone zullen carnavalisten van spijs en drank voorzien op de prinsenverkiezing op 8 oktober. Elke zaak krijgt de mogelijkheid om met buitentogen te werken. Pompiers en megakarren zijn verboden, eigen drank meebrengen binnen de feestzone mag ook niet. Het moet vooral een feestelijke avond worden met naast de enige kandidaat-prins Yordi tal van andere Aalsterse carnavalisten op het podium. “Het wordt één groot volksfeest voor en door alle Aalstenaars”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.