Spaarpot gevonden in Aalst.
Volledig scherm
Spaarpot gevonden in Aalst. © Solva Aalst

Archeologen vinden spaarpot uit de 16de eeuw in de Molenstraat

AalstEen van de vondsten van archeologisch onderzoek in de Molenstraat in Aalst was een 16de eeuwse spaarpot.

 1. ‘Kiekebisj’ bij afscheid van Kamiel Sergant: “Bedankt kammeroot voor wie je was, wij proberen voesj te doen”
  Aalst

  ‘Kiekebisj’ bij afscheid van Kamiel Sergant: “Bedankt kammeroot voor wie je was, wij proberen voesj te doen”

  Aalst heeft in de kerk van zijn Mijlbeek op passende wijze afscheid genomen van carnavalskeizer Kamiel Sergant (86), vriend van alle mensen en steunpilaar van zovele stadsgenoten. Er waren mooie woorden van dochters en kleinkinderen en van burgemeester Christoph D’Haese en oud-burgemeester Anny De Maght. Op het einde van de mis weergalmde zijn legendarische kreet ‘Doeme voesj?!’ door de boxen en was er dankzij de doedelzakspelers een echt kiekebisj-moment. Een mooier afscheid van zo een mooi leven bestaat niet.
 2. 5 keer uit in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek: van een ontiegelijk vroege boswandeling naar een trampolineparadijs of de kermis
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen/Denderstreek

  5 keer uit in de Vlaamse Ardennen en Dender­streek: van een ontiege­lijk vroege boswande­ling naar een trampoline­pa­ra­dijs of de kermis

  Het is niet al voetbal wat de klok slaat in het weekend van 12 en 13 juni: dankzij de goede coronacijfers mogen we ook weer naar de kermis en kan in Aalst het grootste trampolinepark van de Benelux de deuren openen. Of wordt het zondag een vroege boswandeling? Of een ontspannende shownamiddag in Mater? Of grappig toneel in Ename? Dit zijn onze tips voor een weekend met voor elk wat wils.
 1. Speelbos ter nagedachtenis aan verongelukte peuter Ilias kómt er: “Kinderen van natuur laten genieten zoals onze zoon dat deed”
  PREMIUM
  Lede

  Speelbos ter nagedachte­nis aan verongeluk­te peuter Ilias kómt er: “Kinderen van natuur laten genieten zoals onze zoon dat deed”

  Het speelbos ter nagedachtenis van de betreurde Ilias (2) komt er. De crowdfunding die de ouders van de verongelukte peuter daarvoor opzetten, is een enorm succes. Na minder dan twee dagen is de nodige 35.000 euro intussen al binnen. "Het speelbos moet andere kinderen de kans geven om met evenveel avontuur en verwondering van de natuur te genieten zoals Ilias deed."