Beeld van de reconstructie moord op burgemeester Ilse Uyttersprot. Zij werd in augustus omgebracht door haar partner.
Volledig scherm
Beeld van de reconstructie moord op burgemeester Ilse Uyttersprot. Zij werd in augustus omgebracht door haar partner. © Photo News

Ann Van De Steen (Lijst A): “Na de moorden op vrouwen deze zomer, richt een cel intrafamiliaal geweld op om slachtoffers beter te begeleiden”

AalstDe Aalsterse politieke partij Lijst A pleitte in de gemeenteraad voor de oprichting van een cel ‘intrafamiliaal geweld’ binnen het politiekorps van de stad. Aalst werd deze zomer geconfronteerd met twee verschrikkelijke moorden, waarbij een vrouw het leven liet door toedoen van haar (ex-)partner. Zo werd begin augustus oud-burgemeester Ilse Uyttersprot vermoord door haar vriend. Gemeenteraadslid Ann Van de Steen (Lijst A) hoopt dat een cel intrafamiliaal geweld verschrikkelijke gebeurtenissen als deze kan voorkomen.

 1. In 2018 nog een sprookjeshuwelijk tussen Paul (102) en zijn Odette (77), ondertussen zijn ze er allebei niet meer: “Odette is deze nacht overleden aan corona”
  PREMIUM
  Aalst

  In 2018 nog een sprookjes­hu­we­lijk tussen Paul (102) en zijn Odette (77), ondertus­sen zijn ze er allebei niet meer: “Odette is deze nacht overleden aan corona”

  Het was zo mooi, op 3 april 2018 in de trouwzaal van het stadhuis van Aalst. Paul Hofman (102) aan de arm van zijn Odette Milo (77) voor de schepen die hun huwelijk voltrok. De vonken spatten ervan af, het was pure liefde tussen die twee. Ze bezegelden het met een huwelijk op het einde van hun leven. Paul overleed een jaar later en nu is ook Odette heengegaan. “Ze had corona opgelopen in het rusthuis”, zegt een vriend van het koppel.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"