André Groebbens, 40 jaar redder in Aalst.
Volledig scherm
PREMIUM
André Groebbens, 40 jaar redder in Aalst. © Swirko

André Groebbens (61) is al 40 jaar redder in drie verschillende Aalsterse zwembaden

AalstAndré Groebbens (61) is een echt icoon onder de Aalsterse redders. Al 40 jaar haalt hij drenkelingen uit het stedelijk zwembad. Aquatopia is al het derde stedelijk zwembad in Aalst waar hij een oogje in het zeil houdt. Hoeveel mensen hun leven te danken hebben aan André en of hij nog lang aan de kant van het zwembad zal staan, kom je hier te weten.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Burgemeester D’Haese (N-VA) is vurigste verdediger van Tereos: “Hij maakt historische fout”
  Aalst

  Burgemees­ter D’Haese (N-VA) is vurigste verdediger van Tereos: “Hij maakt histori­sche fout”

  Terexit of geen Terexit? In het debat over een mogelijke exit van Tereos uit Aalst zijn er twee kanten: zij die gaan voor het status quo en zij die kiezen voor een herontwikkeling op het eiland Chipka. Op de jongste gemeenteraad ontpopte burgemeester D’Haese (N-VA) zich tot de vurigste verdediger van Tereos. Een aparte gemeenteraadscommissie waar nagedacht wordt over een toekomst na Tereos op Chipka komt er niet.