Amber uit Aalst verkoopt cupcakes.
Volledig scherm
PREMIUM
Amber uit Aalst verkoopt cupcakes. © RLA

Amber (18) maakt overheerlijke cupcakes: “De kanker keerde terug, dus is een gewone vakantiejob nog niet voor deze zomer”

AalstEen vakantiejob starten en een centje bijverdienen zoals elke andere jongere, voor Amber Nica (18) uit Aalst kan het deze zomer nog niet. Al anderhalf jaar vecht ze tegen lymfeklierkanker en moet ze dus de sociale contacten beperken. Omdat een gewone vakantiejob uitgesloten is, bakt Amber cupcakes en verkoopt ze die via haar zelfgemaakte webshop De Lekkerbek Gebakjes. Want cupcakes bakken, dat vindt ze heerlijk. “Mijn grote droom is om eens gepersonaliseerde cupcakes te maken voor een event, dat heb ik nog niet mogen doen”, zegt ze.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Bekende lingeriewinkel Corbel stopt ermee na 66 jaar: “Mijn moeder opende de winkel indertijd op carnavalszondag. Dat viel nogal tegen”
  PREMIUM
  Aalst

  Bekende lingerie­win­kel Corbel stopt ermee na 66 jaar: “Mijn moeder opende de winkel indertijd op carnavals­zon­dag. Dat viel nogal tegen”

  De bekende lingeriezaak Corbel uit Aalst houdt een uitverkoop, want de winkel sluit binnen enkele maanden. Karine Van de Velde is 61 jaar en dus is het tijd voor pensioen. Corbel bestond 66 jaar en werd door haar moeder opgericht. Aalst verliest een vaste waarde uit het stadscentrum. “Ik ga de klanten enorm missen”, zegt Karine.
 3. Superbar krijgt bouwpolitie over de vloer: “Afterwork verboden op Du Parc. Wat een absurde regel”
  PREMIUM
  Aalst

  Superbar krijgt bouwpoli­tie over de vloer: “Afterwork verboden op Du Parc. Wat een absurde regel”

  Superbar, de horecazaak aan fitness SuperShe op Du Parc, kreeg deze week de bouwpolitie over de vloer. De afterwork van Superbar mag niet doorgaan. Events op de hele site zijn verboden, zo staat het nu eenmaal in de vergunning. Volgens uitbater Kevin De Meersman wordt die vergunning wel heel strikt geïnterpreteerd: “Ik mag helemaal niks organiseren, op mijn eigen terras?”, zegt hij. Ondanks de waarschuwing van de bouwpolitie, ging de afterwork gewoon door.