Christoph D'Haese (N-VA)
Volledig scherm
Christoph D'Haese (N-VA) © Florian Van Eenoo photonews

Alleen N-VA-burgemeesters in Denderstreek bergen tricolore sjerp definitief op

In de Denderstreek zijn vooral burgemeesters van N-VA blij dat ze eindelijk van de tricolore sjerp af zijn. Burgemeesters van Open Vld, CD&V of andere partijen houden vast aan hun tricolore sjerp. “Anders is het verschil tussen een schepen en een burgemeester niet meer duidelijk”, klinkt het.

 1. Joke (23) ontwikkelde ‘anorexia athletica’ in eerste lockdown: “Ik heb geleerd hoe belangrijk een personal trainer is, die op tijd op de rem gaat staan”
  PREMIUM
  Aalst

  Joke (23) ontwikkel­de ‘anorexia athletica’ in eerste lockdown: “Ik heb geleerd hoe belangrijk een personal trainer is, die op tijd op de rem gaat staan”

  De 23-jarige Joke Donckels ontwikkelde ‘anorexia athletica’ in eerste lockdown. Dat is een vorm van anorexia die je krijgt als je obsessief bezig bent met sport. Ze slaagde er in om 50 kilogram af te vallen dankzij de Aalsterse personal trainer Gert Van Reckem, maar in de lockdown viel de fitnessbegeleiding weg. “Ik bleef maar gaan”, zegt ze. Haar personal trainer greep ondertussen wel in en Joke is weer 10 kilogram bijgekomen. Joke raadt andere atleten aan om zich ten alle tijde goed te laten begeleiden.
 2. Jonge mama (30) overleden bij frontale aanrijding aan onverlicht kruispunt in Erpe-Mere
  Erpe-Mere

  Jonge mama (30) overleden bij frontale aanrijding aan onverlicht kruispunt in Erpe-Mere

  Op de Oudenaardsesteenweg in Erpe-Mere is donderdagavond bij een zware frontale aanrijding de 30-jarige Lindsay Souffriau uit Burst om het leven gekomen. De mama van twee jonge kinderen reed rond 18 uur met een Volkswagen Golf richting Vijfhuizen toen ze om onduidelijke reden ter hoogte van het onverlicht kruispunt aan de Koebrugstraat de lichte bocht miste en rechtdoor reed. Daarbij kwam ze frontaal in aanrijding met een Seat bestuurd door een 80-jarige man die in de andere rijrichting reed.
 1. In Aalst al 220 overlijdens meer in 2020 ten opzichte van zelfde periode in 2019: “Gelukkig ook veel patiënten gered”
  PREMIUM
  Aalst

  In Aalst al 220 overlij­dens meer in 2020 ten opzichte van zelfde periode in 2019: “Gelukkig ook veel patiënten gered”

  In 2020 werden er 221 meer overlijdens geregistreerd in Aalst ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Van januari tot 17 november 2019 stierven er in Aalst 1.469 mensen, in 2020 waren dat er 1.690. De ‘oversterftecijfers’ geven een goed beeld van de ware impact van het coronavirus op de stad. “Gelukkig zijn er ook zeer veel patiënten dankzij de uitstekende zorgen in onze ziekenhuizen gered”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?