Station Aalst
Volledig scherm
Station Aalst © Geert De Rycke

Alcoholverbod op straat in Aalst: “Alleen in winkelgebied, niet aan het station”

AalstAalst verbiedt tot 6 januari het drinken op straat in het stadscentrum. Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) legt uit dat de maatregel ingevoerd wordt om een vlotte doorstroming in het winkelwandelgebied te garanderen. Aan het Statieplein geldt het alcoholverbod niet.

 1. Verpleegkundige die mee streed tegen corona schrijft open brief: “Bij de eerste golf was er applaus voor de mensen in de vuurlinie, nu moet zorgpersoneel stoppen met zagen”
  Aalst

  Verpleeg­kun­di­ge die mee streed tegen corona schrijft open brief: “Bij de eerste golf was er applaus voor de mensen in de vuurlinie, nu moet zorgperso­neel stoppen met zagen”

  Lien De Metsenaere (38), een verpleegkundige uit Aalst, roept in een open brief op om beter zorg te dragen voor zij die zorgen. Ze werkte 17 jaar lang in een Aalsters ziekenhuis en streed tijdens de eerste coronagolf mee tegen het virus op de corona-afdeling van intensieve zorg. “Veel verpleegkundige trappen nu al jaren op hun adem. Vorig jaar was er applaus voor zij die streden in de ‘vuurlinie’, nu moet het zorgpersoneel stoppen met zagen als je de sociale media mag geloven”, schrijft ze.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"