Albertus kreeg een afscheid van zijn collega's.
Volledig scherm
Albertus kreeg een afscheid van zijn collega's. © Koen Baten

Albertus (65) blust laatste brand bij korps in Erembodegem: “Het mooiste is dat je mensen kan helpen”

ErembodegemAlbertus De Ridder (65) heeft maandagavond zijn allerlaatste brandje geblust bij de brandweer van Erembodegem. Op 65-jarige leeftijd moet hij met pensioen bij de brandweer, maar hij neemt met een positief gevoel afscheid. Zijn collega’s gingen hem thuis ophalen om zijn afscheid te vieren. 

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Gemeenteraad zet licht op groen voor restauratie Sint-Jozefskerk: “Kiezen tussen de pest of de cholera”
  PREMIUM

  Gemeente­raad zet licht op groen voor restaura­tie Sint-Jozefskerk: “Kiezen tussen de pest of de cholera”

  De gemeenteraad van Aalst heeft beslist om voor een stapsgewijze restauratie van de Sint-Jozefskerk te gaan. Amper vijf gemeenteraadsleden van de 43 stemden tegen. Mocht de stad een volledige restauratie zelf moeten bekostigen, dan zou dat aan de belastingbetaler 36 miljoen euro kosten, maar de stad wil samenwerken met een privé-investeerder. “Er is maar één realistische piste en dat is restaureren”, zegt de schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA).
  Aalst