Albanees-Bulgaars drugsnetwerk opgerold na inval in loods in Aalst: “Onderzoek al in 2021 gestart na kraken van Sky ECC telefoons”

AalstOp het Wijngaardveld in Aalst is de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde en het speciaal interventieteam van de Aalsterse politie binnengevallen in een loods. Dit gebeurde in het kader van een drugsonderzoek, dat dankzij de Sky ECC telefoons kon opgestart worden. Vlak voor de inval vertrok nog een vrachtwagen vol drugs, maar die kon enkele kilometers verderop aan kant gezet worden.

 1. De 9 favoriete plekjes van Julie De Donder (20): “Dit restaurant is niet meer weg te denken uit mijn leven”
  PREMIUM

  De 9 favoriete plekjes van Julie De Donder (20): “Dit restaurant is niet meer weg te denken uit mijn leven”

  Na een moeilijke strijd overwon ze anorexia, maar intussen voelt Julie De Donder (20) zich klaar om net als papa Walter – ‘meneer de burgemeester’ van het Vlaams-Brabantse Affligem en bij Studio 100 – de showbizz te veroveren. Als zangeres én met plannen voor eigen tv-programma. Met 8 miljoen likes en bijna 300.000 volgers op TikTok zijn de eerste stapjes alvast gezet. Julie toont ons haar favoriete plekjes in en rond Affligem. “Op deze zalige plek kan ik alles op een rijtje zetten.”
  Affligem
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Gemeenteraad zet licht op groen voor restauratie Sint-Jozefskerk: “Kiezen tussen de pest of de cholera”
  PREMIUM

  Gemeente­raad zet licht op groen voor restaura­tie Sint-Jozefskerk: “Kiezen tussen de pest of de cholera”

  De gemeenteraad van Aalst heeft beslist om voor een stapsgewijze restauratie van de Sint-Jozefskerk te gaan. Amper vijf gemeenteraadsleden van de 43 stemden tegen. Mocht de stad een volledige restauratie zelf moeten bekostigen, dan zou dat aan de belastingbetaler 36 miljoen euro kosten, maar de stad wil samenwerken met een privé-investeerder. “Er is maar één realistische piste en dat is restaureren”, zegt de schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA).
  Aalst
 4. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.