Eén van de wandelingen loopt door de hopvelden.
Volledig scherm
Eén van de wandelingen loopt door de hopvelden. © Swirko

Acht keer anders fietsen en wandelen in en rond Aalst

AalstEen nieuwe week, een nieuwe (cultuur)agenda. Naast de vaste waarden zet Aalst enkele actieve zoek-, wandel- en fietstochten in de kijker die net wat anders zijn.

 1. Aalst-coach Carl De Geyseleer na gelijkspel op Diegem Sport: “Gingen voluit voor de zege, maar zijn niet ontevreden met een punt”
  voetbal tweede nationale B

  Aalst-coach Carl De Geyseleer na gelijkspel op Diegem Sport: “Gingen voluit voor de zege, maar zijn niet ontevreden met een punt”

  Eendracht Aalst leed op Diegem Sport zijn eerste puntenverlies. In tegenstelling tot de voorgaande jaren gingen de Ajuinen tegen hun Vlaams-Brabants zwart beest niet onderuit en leverde het 1-1-gelijkspel een gedeelde leidersplaats op voor de Ajuinen. De Coninck maakte een voorsprong van de thuisploeg met zijn derde competitiegoal op rij ongedaan. Aalst-coach De Geyseleer blikte niet ontevreden terug op de wedstrijd. “We gingen voluit voor een driepunter, maar ik kan met de puntendeling best leven.”
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Burgemeester D’Haese (N-VA): “Moeten we wel nog een sms-voting organiseren op volgende prinsenverkiezing?”
  PREMIUM
  Aalst

  Burgemees­ter D’Haese (N-VA): “Moeten we wel nog een sms-vo­ting organise­ren op volgende prinsenver­kie­zing?”

  Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) stelde op de gemeenteraad de vraag of een sms-voting wel nog nuttig is op de prinsenverkiezing van Aalst. “Het kost geld aan de kandidaten en ze halen de laatste jaren toch altijd het maximum van de stemmen”, zei D’Haese. Zijn er andere manieren om de stem van het volk te laten weerklinken op de verkiezing van prins carnaval?