De kans is reëel dat Yvan De Boitselier eind januari nog altijd prins carnaval van Aalst is.
Volledig scherm
PREMIUM
De kans is reëel dat Yvan De Boitselier eind januari nog altijd prins carnaval van Aalst is. © Geert De Rycke

Aalsterse verkiezing prins carnaval met de dag onwaarschijnlijker: “Strenge coronamaatregelen gelden tot 28 januari, dag later valt prinsenverkiezing”

AalstHet wordt met de dag minder waarschijnlijk dat de prinsenverkiezing in Aalst effectief zal kunnen doorgaan op 29 januari. Tot en met de dag vòòr de prinsenverkiezing zijn alle events binnen met meer dan 200 toeschouwers verboden. De kans lijkt bijzonder klein dat het Overlegcomité tegen dan beslist om in het weekend van de prinsenverkiezing meteen al events voor meer dan 5.000 mensen toe te staan. Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) wil het Overlegcomité van 20 december afwachten.

 1. OLV-neurochirurg in open brief: “Wie vaccin weigert, heeft ook geen recht op terugbetaalde zorg”
  Aalst

  OLV-neurochi­rurg in open brief: “Wie vaccin weigert, heeft ook geen recht op terugbe­taal­de zorg”

  Geoffrey Lesage, neurochirurg van het OLV-ziekenhuis in Aalst, haalt in een open brief hard uit naar de overheid. “De incompetentie van onze politieke overheden is stilaan grenzeloos. De vierde coronagolf is hiervan een dodelijk bewijs”, schrijft hij. De arts vindt dat er harde maatregelen moeten komen voor wie zich niet wil laten vaccineren. “Als men beslist zich niet te vaccineren, dan beslist men ook dat men zelf de zorg moet bekostigen als men ziek wordt.”
 2. De Kaaihoeve ontdekken met gps of ooievaars spotten langs de Dender: vijf tips voor het weekend in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM
  Regio

  De Kaaihoeve ontdekken met gps of ooievaars spotten langs de Dender: vijf tips voor het weekend in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  Nog geen plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Dan helpt onze redactie je op weg met vijf leuke weekendtips in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek tijdens het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 januari. Van spelen in een zwembad tot ooievaars spotten tijdens een wandeling langs de Dender: er is voor elk wat wils!