Lynn Capelleman (20), Manon Moens (21) en Emmely Baeckelandt (20) met studentencoach Febe Cuvelier.
Volledig scherm
PREMIUM
Lynn Capelleman (20), Manon Moens (21) en Emmely Baeckelandt (20) met studentencoach Febe Cuvelier. © Swirko

Aalsterse studenten voor het eerst sinds corona terug op campus: “Verloren studententijd inhalen”

AalstVoor het eerst sinds corona zijn de gangen van de hogescholen Odisee en Hogent in Aalst weer gevuld met studenten, want het nieuwe academiejaar is gestart. Veel is bij het oude gebleven, maar corona bleek ook een leerschool. Zo zal er volgens de nieuwe campusbeheerder van Odisee, Karen De Leenheer, meer dan ooit aandacht zijn voor studenten- én docentenwelzijn. En online lessen verdwijnen niet helemaal.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.