Stephan Smets (Child Focus), burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) en Patrick Willocx van de federale gerechtelijke politie vinden de opleiding een goede zaak.
Volledig scherm
Stephan Smets (Child Focus), burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) en Patrick Willocx van de federale gerechtelijke politie vinden de opleiding een goede zaak. © Koen Baten

Aalsterse politie organiseert cyberboost-opleiding voor personeel: “Aantal aangiftes van cybercriminaliteit meer dan verdubbeld sinds corona”

AalstDe Aalsterse politie heeft maandag en vrijdag in samenwerking met Child Focus en de federale gerechtelijke politie een opleiding georganiseerd om beter te kunnen handelen tegen cybercriminaliteit. Deze cijfers schieten sinds corona de hoogte in, dat merken ze ook in Aalst. “Sinds de start van corona is het aantal meldingen van 77 gestegen naar 244", aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). 

  1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
    Spaargids.be

    Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

    Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.