Aalstenaar Stijn Ledegen (midden) van Burger Initiatief voor de Vernieuwing van het Executief van Moslims.
Volledig scherm
Aalstenaar Stijn Ledegen (midden) van Burger Initiatief voor de Vernieuwing van het Executief van Moslims. © BIVEM

Aalsterse moslim Stijn zet vernieuwing Moslimexecutieve in beweging: “Tweede grootste geloofsgemeenschap in België verdient waardige vertegenwoordiger”

AalstDe open brief en petitie waarmee de Aalsterse moslim Stijn Ledegen de wantoestanden rond de Moslimexecutieve aanklaagde, heeft iets in beweging gezet. Deze ochtend overhandigde het pas opgerichte Burgerinitiatief voor de Vernieuwing van de Moslimexecutieve (BIVEM) een visietekst aan het kabinet van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Stijn Ledegen pleit voor een diverse Moslimexecutieve, vrij van buitenlandse inmenging.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"