Jongsocialisten Aalst.
Volledig scherm
Jongsocialisten Aalst. © Jongsocialisten Aalst.

Aalsterse Jongsocialisten willen regenboogzebrapad en starten fotowedstrijd: “Neem teleurgestelde selfie aan een kleurloos zebrapad”

AalstOp 17 mei is het IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie, en dat willen de Jongsocialisten in Aalst niet zomaar laten passeren. 

 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.
 2. Camille-gekte in het stadspark: “Aalst, ik ben verliefd... op u!”
  PREMIUM
  Aalst

  Camille-gek­te in het stadspark: “Aalst, ik ben verliefd... op u!”

  Het was nog nooit zò druk in het stadspark. Zeker 8.000 Aalstenaars, misschien wel meer, zakten af naar de weide voor Het Melkhuisje om mee te zingen met de hits van Camille. En om - met wat geluk - een handtekening of een selfie te scoren. Het vuurwerk van dit laatste Parkfeest van deze zomer staat in groot contrast met de kabbelende parkconcerten van vroeger. “De Parkfeesten in Aalst staan weer op de kaart”, zegt organisator Maspoe.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Claeys-Vandekerckhove zochten hoeve maar vonden prachtig kunstenaarshuis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”
  PREMIUM
  RONSE

  BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Clae­ys-Vandekerck­ho­ve zochten hoeve maar vonden prachtig kunste­naars­huis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”

  Ondernemer Camille Ameye uit Izegem maakte in het begin van de vorige eeuw van een hoevetje in Louise-Marie een thuis voor kunstenaars. In Villa Te Nitterveld werden al gauw concerten gespeeld en artistieke projecten gestart. Pax Intrantibus, ‘vrede aan wie hier binnentreedt’, staat er te lezen op de vloermozaïek. Henry Claeys en Marieke Vandekerckhove namen met hun jong gezin de fakkel over in 2004. “En nu in 2022 vraagt Nitterveld aan ons: hoe gaat het verhaal verder?”
 3. Aalst schakelt versnelling hoger met plaagstoten rond Ros Beiaard door eigen Ros Balatum te verwelkomen: “Aalstenaars, ga maar naar Dendermonde, maar pak veel ajuinen mee”
  PREMIUM
  Aalst

  Aalst schakelt versnel­ling hoger met plaagsto­ten rond Ros Beiaard door eigen Ros Balatum te verwelko­men: “Aalste­naars, ga maar naar Dendermon­de, maar pak veel ajuinen mee”

  In de zonovergoten keizerlijke stede Aalst huppelde en dartelde het Ros Balatum door de straten in wat daar ‘de ware ommegang’ genoemd werd. Twee weken voor de Ros Beiaardommegang in Dendermonde, maakte het Ros Balatum zijn blijde intrede in Aalst onder luid gejuich en applaus. “De Dendermondenaars zijn naar Aalst gekomen om te spioneren”, riep Aalsterse Draeckenier Anton Cogen door de microfoon voor een volle Grote Markt.