Aalstenaar Guy Verhulst probeert de omstandigheden te verbeteren waarin vrouwen moeten bevallen in Congo.
Volledig scherm
Aalstenaar Guy Verhulst probeert de omstandigheden te verbeteren waarin vrouwen moeten bevallen in Congo. © RV

Aalsterse gynaecoloog redt levens in Congo: “Toen we thuiskwamen, wisten we: wij wilden iets doen”

Nieuw leven geven doet Guy Verhulst dagelijks, als gynaecoloog in het ASZ van Aalst. Vijf jaar geleden zag zijn bloedeigen project Renaissance het levenslicht. Samen met zijn vrouw Lut Sallet verbetert hij in Oost-Congo de vreselijke omstandigheden waarin moeders hun kinderen ter wereld brengen. “De armoede waarin de Congolezen leven en de beperkte gezondheidszorg grepen ons meteen naar de keel.”

0 reacties

 1. Doodse Aalsterse winkelstraten tijdens paaspauze: “Eigenlijk mag er meer dan voordien, maar het systeem schrikt iedereen af”
  PREMIUM
  Aalst

  Doodse Aalsterse winkelstra­ten tijdens paaspauze: “Eigenlijk mag er meer dan voordien, maar het systeem schrikt iedereen af”

  Het moet van de lockdown vorig jaar geleden zijn dat de winkelstraten van Aalst er zo doods en verlaten bij lagen. Aan een aantal winkels hangt een briefje aan het raam: gesloten tot in mei. Anderen zijn gewoon dicht, zonder bijkomende info. De winkeliers die wel nog de moed hebben om hun handelszaak te openen, zijn in overlevingsmodus: “Het is vechten. Winkelen op afspraak jaagt onze klanten weg.”
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten