Carnavalswerkhallen in Aalst.
Volledig scherm
PREMIUM
Carnavalswerkhallen in Aalst. © Wannes Nimmegeers

Aalsterse carnavalsgroepen voortaan beoordeeld op humor en vakmanschap: “Wie twee jaar na elkaar laatste eindigt, wordt losse groep”

AalstDe grappigste en creatiefste carnavalsgroepen van de Aalsterse carnavalsstoet moeten de meeste punten krijgen, vindt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). Met het nieuwe stoetreglement waar dinsdag over gestemd wordt op de gemeenteraad staan voortaan spot, satire en vakmanschap centraal. Opmerkelijk: als je als kleine vaste carnavalsgroep twee jaar op rij als laatste eindigt, word je automatisch een losse groep.

 1. Aalst-manager Marc Vael: “Na déclic op Oostkamp blijven we in de titel geloven”
  voetbal tweede nationale A

  Aalst-manager Marc Vael: “Na déclic op Oostkamp blijven we in de titel geloven”

  Voor de nieuwe manager Marc Vael is Eendracht Aalst een harde leerschool. De Waaslander moet de club samen met coach Carl De Geyseleer door woelige tijden loodsen. Er is het aanslepend conflict tussen de harde supporterskern en voorzitter Patrick Le Juste en na een sportieve hoogconjunctuur met 28 punten op 30 volgde een terugval van vijf nederlagen op rij. Het wordt nu afwachten of het gelijkspel op SV Oostkamp voor een ommekeer zal zorgen. Zaterdagavond tegen FC Wetteren weten we meer.
 2. Erfgoedliefhebbers in het verzet tegen afbraak Sint-Jozefskerk: “Wij stellen vijfde scenario voor: eerst een toekomstvisie en dan het behoud”
  PREMIUM
  Aalst

  Erfgoed­lief­heb­bers in het verzet tegen afbraak Sint-Jozefskerk: “Wij stellen vijfde scenario voor: eerst een toekomstvi­sie en dan het behoud”

  Verdwijnt de toren van de Sint-Jozefskerk uit de skyline van Aalst? Nu de kerk alsmaar verder afbrokkelt en de stabiliteit een huizenhoog probleem vormt, klinkt de roep om de sloophamer erin te gooien alsmaar groter. Terwijl het stadsbestuur nadenkt over vier toekomstscenario’s legt erfgoedvereniging V.VAK nu een vijfde scenario op tafel. Eentje waarbij hoogste toren van de stad voorgoed blijft staan. “Erfgoed dat tegen de grond gaat, het is een constante in de Aalsterse geschiedenis. Afbraak zou een onvergefelijke fout zijn”, zegt de vereniging.