Carnavalisten lachen met Unesco en de joden.
Volledig scherm
Carnavalisten lachen met Unesco en de joden. © K.V.

Aalsterse carnavalisten lachen opnieuw met joden en Unesco: “Pure provocatie”

Het is nu al duidelijk wat hét thema van Aalst carnaval 2020 wordt: joden en Unesco. In de aanloop daarvan hebben carnavalsverzamelaars 150 verschillende carnavalslintjes uitgebracht met een sneer naar Unesco en joden. ‘Unesco, wa ‘n klucht’, is een van de leuzen. Onlangs moesten burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) naar het hoofdkwartier van Unesco in Parijs om uit te leggen dat het carnaval niet antisemitisch is. In december beslist Unesco in Colombia of Aalst carnaval werelderfgoed blijft. Het Forum van Joodse Organisaties (FJO) ziet in de lintjes enkel “een pure provocatie”.

31 reacties

 • Ronny Wauters

  2 jaar geleden
  Schaf deze achterlijke voorstelling af van Aalst! Ze hebben daar blijkbaar GEEN greintje normbesef en denken echt alles te mogen met hun carnaval! Ze hebben gewoon geen respect meer voor normen en waarden! Dit heeft niks meer met plezier te maken!!!! Dus afschaffen deze boel!!!
 • Eddy Van De Velde

  2 jaar geleden
  Is inderdaad provocerend en ze hebben groot gelijk.
 • Johanna Ruiter

  2 jaar geleden
  Door het maken van deze lintjes laat de ontwerper zien dat ze zelf ook niet zo goed tegen kritiek kunnen.
 • Melanie Degucht

  2 jaar geleden
  Met carnaval zou met alles en iedereen de spot gedreven kunnen worden. Maar wanneer eens de spot drijven met de moslims? Dan breekt de hel los.
 • Aleksandra Limburg

  2 jaar geleden
  Wat een onsmakelijk gevoel voor humor dit En dat een burgemeester dit ook nog verdedigd slaat echt alles. Waarom paraderen ze niet met spotprenten van moslims? Of ligt dat dan te gevoelig? Er is zoveel gevoeligheid omtrent zwarte piet met sinterklaas maar met spotprenten van joden paraderen op carneval is dan blijkbaar wel toegestaan. Triest voor de stad Aalst en het carneval.
 1. Gewezen kandidaat-prins carnaval runt drugshandel vanuit gevangenis en riskeert nu twaalf jaar cel
  PREMIUM
  Aalst

  Gewezen kandidaat-prins carnaval runt drugshan­del vanuit gevangenis en riskeert nu twaalf jaar cel

  Er hangt Gustaaf S. (51) uit Aalst, ooit kandidaat-prins carnaval in de ajuinenstad, een celstraf van maar liefst twaalf jaar boven het hoofd. Eenzelfde straf riskeert zijn partner Inge P. (44). Samen met nog zes andere beklaagden staan de twee voor de Dendermondse rechtbank wegens de productie en verkoop van speed. S. zou de organisatie zelfs aangestuurd hebben vanuit de gevangenis, waar hij een eerdere straf uitzat.