Carnavalisten lachen met Unesco en de joden.
Volledig scherm
Carnavalisten lachen met Unesco en de joden. © K.V.

Aalsterse carnavalisten lachen opnieuw met joden en Unesco: “Pure provocatie”

Het is nu al duidelijk wat hét thema van Aalst carnaval 2020 wordt: joden en Unesco. In de aanloop daarvan hebben carnavalsverzamelaars 150 verschillende carnavalslintjes uitgebracht met een sneer naar Unesco en joden. ‘Unesco, wa ‘n klucht’, is een van de leuzen. Onlangs moesten burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) naar het hoofdkwartier van Unesco in Parijs om uit te leggen dat het carnaval niet antisemitisch is. In december beslist Unesco in Colombia of Aalst carnaval werelderfgoed blijft. Het Forum van Joodse Organisaties (FJO) ziet in de lintjes enkel “een pure provocatie”.

31 reacties

 • Ronny Wauters

  3 jaar geleden
  Schaf deze achterlijke voorstelling af van Aalst! Ze hebben daar blijkbaar GEEN greintje normbesef en denken echt alles te mogen met hun carnaval! Ze hebben gewoon geen respect meer voor normen en waarden! Dit heeft niks meer met plezier te maken!!!! Dus afschaffen deze boel!!!
 • Eddy Van De Velde

  3 jaar geleden
  Is inderdaad provocerend en ze hebben groot gelijk.
 • Johanna Ruiter

  3 jaar geleden
  Door het maken van deze lintjes laat de ontwerper zien dat ze zelf ook niet zo goed tegen kritiek kunnen.
 • Melanie Degucht

  3 jaar geleden
  Met carnaval zou met alles en iedereen de spot gedreven kunnen worden. Maar wanneer eens de spot drijven met de moslims? Dan breekt de hel los.
 • Aleksandra Limburg

  3 jaar geleden
  Wat een onsmakelijk gevoel voor humor dit En dat een burgemeester dit ook nog verdedigd slaat echt alles. Waarom paraderen ze niet met spotprenten van moslims? Of ligt dat dan te gevoelig? Er is zoveel gevoeligheid omtrent zwarte piet met sinterklaas maar met spotprenten van joden paraderen op carneval is dan blijkbaar wel toegestaan. Triest voor de stad Aalst en het carneval.
 1. BINNENKIJKEN. Aquatopia helemaal klaar op 17 december: “Een waar speelparadijs voor kinderen”
  PREMIUM
  Aalst

  BINNENKIJ­KEN. Aquatopia helemaal klaar op 17 december: “Een waar speelpara­dijs voor kinderen”

  Het nieuwe stedelijk zwembad van Aalst, Aquatopia, is bijna helemaal klaar. Aquatopia opent volledig haar deuren tijdens een groot openingsweekend op 17 en 18 december. “Een heel weekend kan jong en oud genieten van het recreatieve gedeelte met glijbanen en zijn er tal van randanimaties en initiaties voorzien. Om alles in gereedheid te brengen en de bouwwerken te finaliseren, sluit het zwembad drie weken in november”, zegt de schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).