Carnavalisten lachen met Unesco en de joden.
Volledig scherm
Carnavalisten lachen met Unesco en de joden. © K.V.

Aalsterse carnavalisten lachen opnieuw met joden en Unesco: “Pure provocatie”

Het is nu al duidelijk wat hét thema van Aalst carnaval 2020 wordt: joden en Unesco. In de aanloop daarvan hebben carnavalsverzamelaars 150 verschillende carnavalslintjes uitgebracht met een sneer naar Unesco en joden. ‘Unesco, wa ‘n klucht’, is een van de leuzen. Onlangs moesten burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) naar het hoofdkwartier van Unesco in Parijs om uit te leggen dat het carnaval niet antisemitisch is. In december beslist Unesco in Colombia of Aalst carnaval werelderfgoed blijft. Het Forum van Joodse Organisaties (FJO) ziet in de lintjes enkel “een pure provocatie”.

31 reacties

 • Ronny Wauters

  1 jaar geleden
  Schaf deze achterlijke voorstelling af van Aalst! Ze hebben daar blijkbaar GEEN greintje normbesef en denken echt alles te mogen met hun carnaval! Ze hebben gewoon geen respect meer voor normen en waarden! Dit heeft niks meer met plezier te maken!!!! Dus afschaffen deze boel!!!
 • Eddy Van De Velde

  1 jaar geleden
  Is inderdaad provocerend en ze hebben groot gelijk.
 • Johanna Ruiter

  1 jaar geleden
  Door het maken van deze lintjes laat de ontwerper zien dat ze zelf ook niet zo goed tegen kritiek kunnen.
 • Melanie Degucht

  1 jaar geleden
  Met carnaval zou met alles en iedereen de spot gedreven kunnen worden. Maar wanneer eens de spot drijven met de moslims? Dan breekt de hel los.
 • Aleksandra Limburg

  1 jaar geleden
  Wat een onsmakelijk gevoel voor humor dit En dat een burgemeester dit ook nog verdedigd slaat echt alles. Waarom paraderen ze niet met spotprenten van moslims? Of ligt dat dan te gevoelig? Er is zoveel gevoeligheid omtrent zwarte piet met sinterklaas maar met spotprenten van joden paraderen op carneval is dan blijkbaar wel toegestaan. Triest voor de stad Aalst en het carneval.
 1. Clemence (88) en 113 andere bewoners woonzorgcentrum Sint-Job krijgen vaccin: “Ik heb geen minuut getwijfeld”
  PREMIUM
  Aalst

  Clemence (88) en 113 andere bewoners woonzorg­cen­trum Sint-Job krijgen vaccin: “Ik heb geen minuut getwijfeld”

  Clemence De Wit (88) liet zich donderdagmiddag het vaccin tegen corona toedienen, voor het oog van de fotografen en burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Een belangrijk en hoopvol moment”, zei de burgemeester achteraf. Ook in Aalst is de vaccinatiecampagne nu van start gegaan. Tegen eind deze maand zullen alle bewoners van Aalsterse woonzorgcentra hun prik gekregen hebben.
 2. Beklaagde (29) met 26 veroordelingen: “Trek gewoon jullie plan en geef me mijn straf zodat ik naar gevangenis kan”
  Aalst

  Beklaagde (29) met 26 veroorde­lin­gen: “Trek gewoon jullie plan en geef me mijn straf zodat ik naar gevangenis kan”

  Aalstenaar Maxime V. (29) stond deze maandagochtend terecht voor de politierechtbank in Aalst nadat hij voor de zoveelste keer betrapt werd achter het stuur van een wagen terwijl hij geen rijbewijs had. Op zijn 18e werd zijn rijbewijs al een eerste keer ingetrokken na een zware overtreding, en sindsdien heeft hij de ene veroordeling achter de andere. In oktober vorig jaar werd de man ook al eens veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de politierechtbank.
 1. CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt
  Play

  CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt

 2. Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv
  Play
  Groeten Uit

  Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv