Ingrida en Edgar van de Aalsterse Irish Pub.
Volledig scherm
Ingrida en Edgar van de Aalsterse Irish Pub. © RLA

Aalsterse café-uitbaters krijgen postkaart in de bus: “Spreek Nederlands of ga terug naar uw land”

De uitbaters van de Irish pub St-James Gate in Aalst kregen een postkaart in de brievenbus met daarop de boodschap: “Praat Nederlands, of ga terug naar Ierland”. De briefschrijver verwijst naar het Vlaams Belang. De uitbaters, die eigenlijk van Litouwen afkomstig zijn, vinden het erg. “Wij werken en betalen belastingen in dit land”, zeggen ze.

373 reacties

 • Nvenakeng Awung

  2 jaar geleden
  Geen Nederlands, geen vergunning.
 • Dielan Bols

  2 jaar geleden
  Sorry maar 4 jaar? Komaan... Nederlands zou verplicht moeten zijn, zekeren in Vlaanderen en al helemaal voor zaken. Hoeveel bedrijvjes in de abdijstraat in Hoboken geen Nederlands of Engels kunnen, enkel Frans, zelfs soms dat niet. De haatbrief is overdreven, maar dan noch...
 • Erik Audenaert

  2 jaar geleden
  Na 4 jaar hier te verblijven en nog geen Nederlands kunnen praten ? Dat is van niet willen . Natuurlijk als zijn klanten Engels blijven praten tegen hem en zijn vrouwtje dan zullen ze het nooit leren .
 • Jo Bosman

  2 jaar geleden
  Gewoon iedereen die in Vlaanderen een zaak wil opstarten verplichten om Nederlands te spreken met zijn klanten Geen Nederlands. Geen vergunning.
 • johan van Oevelen

  2 jaar geleden
  @Jonas Buyle: euhm canada is 2talig FR en EN en de wetten daar zijn daar heel duidelijk is voor winkels etc. zelfs in quebec wordt er engels gerpoken
 1. Bas Saillart en Berchem Sport blijven in hetzelfde bedje ziek tegen Eendracht Aalst (0-2): “We liepen wéér achter de feiten aan”
  voetbal tweede nationale B

  Bas Saillart en Berchem Sport blijven in hetzelfde bedje ziek tegen Eendracht Aalst (0-2): “We liepen wéér achter de feiten aan”

  Berchem begon niet voor het eerst dit seizoen met een achterstand aan de partij. Na een fout op Mbaye in de zestien zette Van Den Eynde de penalty om, 0-1 voor Aalst na tien minuten. De thuisploeg verdiende daarna een goal en meteen na rust kon de bal op de stip na een fout op Van Den Driessche. Maar de scheids gaf geen krimp en net op het moment dat Berchem een slotoffensief inzette, kopte Mbaye de 0-2 binnen op aangeven van Geenens.