Christoph D'Haese in het stembureau.
Volledig scherm
Christoph D'Haese in het stembureau. © Rutger Lievens

Aalsters burgemeester D’Haese na knieval van CD&V en njet van sp.a: “Ik beraad me”

N-VA, Open Vld en Lijst A: die partijen zitten nog aan de onderhandelingstafel na twee bewogen dagen in de Aalsterse politiek. Vandaag besliste sp.a na een verkennend gesprek toch niet aan de onderhandelingen te beginnen. CD&V deed een knieval en beloofde voortaan een constructieve houding.

 1. Vrienden missen, dringend ex moeten spreken en ik wist het niet: deze excuses halen corona-overtreders boven bij rechter
  PREMIUM
  Dendermonde/Hamme/Zele/Aalst/Lokeren/Wetteren

  Vrienden missen, dringend ex moeten spreken en ik wist het niet: deze excuses halen corona-overtre­ders boven bij rechter

  In de correctionele rechtbank in Dendermonde vond dinsdag een themazitting rond overtredingen van de coronaregels plaats. Wie er voor de rechter verscheen, liep in het voorjaar minstens twee keer tegen de lamp. Zij riskeren fikse boetes. Ieder bleek zo zijn eigen excuses klaar te hebben waarom hij coronaregels aan zijn laars lapte. “Het is niet aan ons om de regels te beoordelen, we moeten ze gewoon volgen”, gaf rechter Vanden Avenne iedereen mee.
 2. De coronacijfers in Aalst van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Aalst van maandag 19 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Aalst, op één dag 67 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 483. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Aalst op 553 te liggen. Omdat Aalst meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement