De Aalstenaars stapten van Bornem naar Gijzegem.
Volledig scherm
De Aalstenaars stapten van Bornem naar Gijzegem. © Ingezonden foto

Aalstenaars stappen toch een Dodentocht van 100 kilometer: “Onderweg bevoorraad met veel water en ijsjes”

GijzegemDe Dodentocht van Bornem was ingekort tot 65 kilometer, maar een groep Aalstenaars heeft toch 100 kilometer gewandeld. Na een wandeltocht in de loden hitte finishte de groep in Gijzegem.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. De Molenstraat autovrij vanaf De Werf? “Geen enkele reden om nog door de straat te rijden”
  PREMIUM
  Aalst

  De Molen­straat autovrij vanaf De Werf? “Geen enkele reden om nog door de straat te rijden”

  Is de tijd rijp om de Molenstraat in Aalst - deels - autovrij te maken? Voormalig schepen van Stadsvernieuwing Ann Van de Steen (Vooruit) denkt van wel, bevoegd schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) aarzelt nog. De volgende stap naar minder auto’s ligt voor de hand: auto’s en parkeerplaatsen tot aan De Werf, vanaf daar is de straat van de schoolgaande jeugd, shoppende Aalstenaars en terrassen. Bij de heraanleg van de straat is daarop al geanticipeerd.