Het dorpsplein van Moorsel.
Volledig scherm
Het dorpsplein van Moorsel. © Geert De Rycke

Aalstenaar schrijft muzikale ode aan Ilse Uyttersprot op de tonen van ‘Candle in the wind’: “Voorwel echt’n Ajoin’

De bekende Aalsterse carnavaliste Hendrik Daelman heeft een ode geschreven voor de overleden oud-burgemeester Ilse Uyttersprot op de tonen van ‘Candle in the wind’ van Elton John.

 1. Festival met 3D-carnavalssculpturen is afgevoerd: “Een nieuw carnavalsdecor voor de gevel van het stadhuis, dat is een goed idee”, zegt burgemeester D’Haese (N-VA)
  PREMIUM
  Aalst

  Festival met 3D-carnavalss­culp­tu­ren is afgevoerd: “Een nieuw carnavals­de­cor voor de gevel van het stadhuis, dat is een goed idee”, zegt burgemees­ter D’Haese (N-VA)

  Nee, er komt geen 3D-sculpturenfestival met carnavalsfiguren in de carnavalsperiode van 2021. Er is weinig of geen animo bij het stadsbestuur om dat te organiseren en bovendien wil men niet raken aan de prijzenpot van de carnavalsgroepen. Oud-prins carnaval en N-VA’er Kris Van Vaerenbergh lanceerde op de verenigde commissie woensdagavond wel het voorstel om een nieuw carnavalsdecor te bouwen voor de gevel van het oude stadhuis aan de Grote Markt. Het ziet er naar uit dat dat voorstel het ook zal halen.
 2. Borse van Amsterdam mag van stad geen winterterras installeren: “Niet echt fair”
  PREMIUM
  Aalst

  Borse van Amsterdam mag van stad geen winterter­ras installe­ren: “Niet echt fair”

  Zes horecazaken krijgen van de stad Aalst de toelating om uitzonderlijk in de coronaperiode een verwarmd winterterras te installeren, maar daar is de Borse van Amsterdam niet bij. Een onbegrijpelijke beslissing, vinden uitbaters Annemie Sallet en Patrick Cuvelier, die hopen dat de stad haar beslissing herziet ook al ligt de horeca nu voor een tijdje stil. Zolang het restaurant gesloten blijft, voorziet de Borse haar klanten van traiteurmaaltijden en leveringen aan huis.