Vooruit wil regenboogzebrapad.
Volledig scherm
Vooruit wil regenboogzebrapad. © Swirko

Aalst is enige stad zonder regenboogzebrapad: “N-VA en Open Vld stemmen tegen, en dat in de Warmste Week...”

AalstHet is de Warmste Week met als centraal thema ‘kunnen zijn wie je bent’, dus wilden enkele gemeenteraadsleden een regenboogzebrapad in Aalst. Het is immers de enige centrumstad zonder zo’n regenboogsymbool, maar ook na de gemeenteraad van dinsdag komt het er niet. Open Vld en N-VA zijn tegen, oppositiepartijen Groen, Vooruit en CD&V verlieten uit onvrede de gemeenteraad.

 1. “Het zag er goed uit voor Aalst carnaval, maar toen kwam de omikronvariant”: trekt burgemeester D’Haese vandaag streep door hét volksfeest bij uitstek?
  PREMIUM
  Aalst

  “Het zag er goed uit voor Aalst carnaval, maar toen kwam de omikronva­ri­ant”: trekt burgemees­ter D’Haese vandaag streep door hét volksfeest bij uitstek?

  Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) zal na het Overlegcomité - meer dan waarschijnlijk - communiceren dat Aalst carnaval en de prinsenverkiezing geannuleerd worden. Daar lijkt het toch op, na de bespreking van Aalst carnaval op de gemeenteraad van dinsdagavond. “Het zag er goed uit, maar toen kwam omikron”, zei de burgemeester, die het een heel moeilijke beslissing noemde.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.