Het gebouw van Tereos Syral in de Burchtstraat.
Volledig scherm
Het gebouw van Tereos Syral in de Burchtstraat. © Foto Rutger Lievens

61 banen weg bij Tereos Syral

AALSTBij Tereos Syral zijn 61 van de 400 werknemers hun job kwijt. Tereos biedt alle betrokken medewerkers een job aan in één van de twee nieuwe vestigingen in het Franse Roissy en Rijsel. De directie heeft ook het engagement uitgesproken om zoveel mogelijk werknemers op de site in Aalst een nieuwe baan te geven.

 1. Eén op drie van de -12-jarigen uit Amalo komt vaccin halen, achterstand bij boosterprikken intussen weggewerkt
  Asse/Merchtem/Affligem/Liedekerke/Opwijk

  Eén op drie van de -12-jarigen uit Amalo komt vaccin halen, achter­stand bij booster­prik­ken intussen weggewerkt

  In het vaccinatiecentrum van Eerstelijnszone AMALO heeft zo’n dertig procent van de ouders van -12-jarigen positief gereageerd op de uitnodiging om hun kind te laten vaccineren. Afgelopen weekend werden de eerste zevenhonderd prikken gezet. Intussen lijkt de achterstand die de Eerstelijnszone op de rest van Vlaanderen op vlak van boosterprikken had weggewerkt.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Fietsersbond Aalst blikt tevreden terug op 2021: “Het circulatieplan maakt veel mensen blij, maar het werk is nog niet af”
  PREMIUM
  Aalst

  Fietsers­bond Aalst blikt tevreden terug op 2021: “Het circulatie­plan maakt veel mensen blij, maar het werk is nog niet af”

  2021 is het jaar dat de fietser in Aalst meer plaats kreeg op de straat dankzij de invoering van het nieuwe circulatieplan. Marleen Stallaerts van de Aalsterse Fietsersbond blikt dan ook tevreden terug op het voorbije jaar, maar het werk is lang niet af. Wat wil de Fietsersbond gerealiseerd zien tijdens het komende jaar? “Sommige autobestuurders hebben het nog niet begrepen.”