Het actiecomité dat protesteert tegen sociale woningen in Lindeveld in Hofstade legde vrijdagochtend de bezwaarschriften neer bij de stad.
Volledig scherm
Het actiecomité dat protesteert tegen sociale woningen in Lindeveld in Hofstade legde vrijdagochtend de bezwaarschriften neer bij de stad. © Swirko

600 Hofstadenaren protesteren tegen 41 sociale woningen op Lindeveld

HofstadeHet actiecomité dat zich verzet tegen 41 sociale woningen in Lindeveld in Hofstade heeft vrijdagvoormiddag bijna 600 bezwaarschriften afgegeven aan de stad Aalst. Ze vrezen dat door de nieuwe bebouwing de wateroverlast en mobiliteitsproblemen in de omgeving alleen maar zullen toenemen.

 1. Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”
  PREMIUM
  Aalst

  Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”

  Patisserie Antwerpia, een monumentale winkel in Aalst, viert dit weekend haar 70ste verjaardag. In 1952 werd de zaak opgestart door de familie Gossye, in 2019 namen Mher en Alina Sargsyan de patisserie vol enthousiasme over. “We mogen dan wel geboren zijn in Armenië, hier vind je alleen de producten waar Antwerpia altijd voor bekend heeft gestaan. De specialiteiten zijn nog altijd crème au beurre, appeltaart en een assortiment aan producten met ‘grand marnier’. We maken ze zoals de familie Gossye het ons heeft geleerd”, zeggen de uitbaters.
 2. Bretoense galetten en American pancakes van ‘Elwin’s Pancakes’ vallen meteen in de smaak: “De reacties zijn ronduit positief”
  PREMIUM
  Aalst

  Bretoense galetten en American pancakes van ‘Elwin’s Pancakes’ vallen meteen in de smaak: “De reacties zijn ronduit positief”

  Supergoed nieuws voor liefhebbers van pannenkoeken, want Kristof Gelein (47) en Bart Coudron (44) hebben in de Korte Zoutstraat in Aalst Elwin’s Pancakes geopend. Aalst heeft het duo meteen in de armen gesloten, want Elwin’s Pancakes is in geen tijd uitgegroeid tot een populaire plek. Genieten van het zonnetje op het rustige terras, een pannenkoek, pancake of Franse galette op het bord: wat wil een mens nog meer?
 1. Levensvreugde opent ‘De Goeie Gasten’ in Cimorné: “Een buitengewone lunchbar, met buitengewoon personeel”
  PREMIUM
  Aalst

  Levens­vreug­de opent ‘De Goeie Gasten’ in Cimorné: “Een buitengewo­ne lunchbar, met buitenge­woon personeel”

  In het najaar opent in Cimorné in Aalst een horecazaak zoals je er in Aalst geen twee zal vinden: ‘De Goeie Gasten’. Een buitengewone lunchbar, zo noemt initiatiefnemer Levensvreugde Verblijven het, maar nog unieker dan de maaltijden zijn de mensen die er opdienen en in de keuken werken. Allemaal buitengewone mensen, die hun handicap of beperking overstijgen en tonen dat ze ongelofelijk veel in hun mars hebben.