Karim Van Overmeire bij het Rubens-schilderij in de Sint-Martinuskerk.
Volledig scherm
Karim Van Overmeire bij het Rubens-schilderij in de Sint-Martinuskerk. © KVO

30.000 euro Vlaamse subsidies om Rubens in Sint-Martinuskerk te onderzoeken

De Vlaamse overheid trekt 30.228,72 euro uit om te laten onderzoeken in welke staat de vier altaarschilderijen zijn van Pieter Paul Rubens in de Sint-Martinuskerk van Aalst. Op basis van die studie zal de kostprijs van de eigenlijke restauratie bepaald kunnen worden.

0 reacties

 1. Burgemeester D’Haese (N-VA): “Moeten we wel nog een sms-voting organiseren op volgende prinsenverkiezing?”
  PREMIUM
  Aalst

  Burgemees­ter D’Haese (N-VA): “Moeten we wel nog een sms-vo­ting organise­ren op volgende prinsenver­kie­zing?”

  Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) stelde op de gemeenteraad de vraag of een sms-voting wel nog nuttig is op de prinsenverkiezing van Aalst. “Het kost geld aan de kandidaten en ze halen de laatste jaren toch altijd het maximum van de stemmen”, zei D’Haese. Zijn er andere manieren om de stem van het volk te laten weerklinken op de verkiezing van prins carnaval?
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 3. Ultraloper Dimitri start in De Klinge aan ‘Belgian Border Run’: “17 dagen lang twee marathons per dag”
  PREMIUM
  De Klinge/Nieuwerkerken

  Ultraloper Dimitri start in De Klinge aan ‘Belgian Border Run’: “17 dagen lang twee marathons per dag”

  In het Wase grensdorp De Klinge heeft de Aalsterse ultraloper Dimitri Paerewyck (37) zondagochtend de aftrap gegeven van zijn sportieve uitdaging om op 17 dagen tijd 1.384 kilometer langs de grens met de Belgische buurlanden te lopen: goed voor twee marathons per dag. “Ik doe het voor mijn overleden vader en Kom op tegen Kanker”, zegt de dappere loper.