Aalsters bedrijventerrein.
Volledig scherm
Aalsters bedrijventerrein. © Tim Delmoitie

3.000 Aalsterse werkzoekenden en 2.652 openstaande vacatures: “Er is werk aan de winkel”

AalstVDAB, stad en OCMW Aalst tekenen samen met acht andere partners het arbeidspact ‘Aalst werkt!’. De deelnemers engageren zich om de Aalsterse arbeidsmarkt in beweging te zetten. “Deze lokale aanpak is nodig: met bijna 3.000 werkzoekenden in maart 2021 (7% van de Aalstenaars) en 2.652 openstaande vacatures in dezelfde periode, is er veel werk aan de winkel”, zeggen ze.

 1. Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt vergunning voor ‘Health & Care Valley’: “Geef het op, stad Aalst”, zeggen actiecomités
  Nieuwerkerken

  Raad voor Vergun­nings­be­twis­tin­gen vernietigt vergunning voor ‘Health & Care Valley’: “Geef het op, stad Aalst”, zeggen actieco­mités

  De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de vergunning vernietigd van het bedrijventerrein op de Siesegemkouter. “Het gevolg is dat de inrichting van een bedrijventerrein op de Siesegemkouter minstens volledig moet worden herbegonnen, te beginnen met een grondig en zorgvuldig milieu-effectenonderzoek. Of nog beter: dat de stad alsnog afziet van een bedrijventerrein op de Siesegemkouter”, zegt het actiecomité dat zich verzet.
 2. Voorzitter LOP verdedigt centraal aanmeldingssysteem: “Toewijzing school is zoals meedoen aan de Lotto. Niet iedereen kan winnen”
  Aalst

  Voorzitter LOP verdedigt centraal aanmel­dings­sys­teem: “Toewijzing school is zoals meedoen aan de Lotto. Niet iedereen kan winnen”

  Voor ouders in Aalst is het moeilijk een secundaire school te vinden voor hun kind. Het centraal aanmeldingssysteem werkt niet optimaal. Toen daar kritiek op kwam, vergeleek Youssef Ben Abdeljelil, voorzitter van het Lokaal Overleg Platform voor Gelijke onderwijskansen de schoolkeuze met het kopen van een lotje. “Wie de Lotto niet wint, dient toch ook geen klacht in omdat hij gediscrimineerd wordt?”
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan