Matthias De Ridder (N-VA).
Volledig scherm
Matthias De Ridder (N-VA). © Schepen De Ridder

210.000 euro euro subsidies voor 18 Aalsterse sportclubs: “Goed dat clubs volop willen investeren in hun infrastructuur”

Aalst18 sportverenigingen uit Aalst krijgen een infrastructuursubisidie van de stad ter waarde van 210.000 euro. Dat was veel meer dan voorzien, maar schepen van Sport De Ridder (N-VA) zal alle aanvragen steunen. “Ik ben zeer tevreden dat de clubs volop willen investeren in hun infrastructuur”, zegt hij.

 1. Meer Aalstenaars vragen een voedselpakket bij de Sociale Kruidenier: “Alleenstaanden hard getroffen door de energieprijzen”
  PREMIUM
  Aalst

  Meer Aalste­naars vragen een voedselpak­ket bij de Sociale Kruidenier: “Alleen­staan­den hard getroffen door de energie­prij­zen”

  Een stijgend aantal Aalstenaars moet een voedselpakket aanvragen bij de stedelijke Sociale Kruidenier. Meer en meer mensen zitten in financiële problemen na de coronacrisis én door de alsmaar hoger wordende energieprijzen. “187 alleenstaanden vragen hulp. Deze groep wordt extra hard getroffen”, zegt schepen van Sociale Zaken Sarah Smeyers (N-VA).
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.