Deken Marc Verwaeren met priester Yvan Danchevskyi. Deze Oekraïense priester werkt in de Sint-Salvatorkerk te Gent en is verantwoordelijk voor de Oekraïense gemeenschap in ons land.
Volledig scherm
Deken Marc Verwaeren met priester Yvan Danchevskyi. Deze Oekraïense priester werkt in de Sint-Salvatorkerk te Gent en is verantwoordelijk voor de Oekraïense gemeenschap in ons land. © Parochie Aalst

200 gelovigen bidden in Sint-Martinuskerk voor vrede in Oekraïne: “Met indrukwekkende getuigenis van priester uit Lviv”

AalstWoensdagavond kwamen een 200 mensen samen in de Sint-Martinuskerk in Aalst, om samen te bidden en te bezinnen in een gebedswake voor vrede, naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne.

 1. Burgemeester geschokt door zinloos geweld van de jongste maanden: “Geen probleem van Aalst alleen, maar wel groot mentaliteitsprobleem bij jongeren”
  PREMIUM
  Aalst

  Burgemees­ter geschokt door zinloos geweld van de jongste maanden: “Geen probleem van Aalst alleen, maar wel groot mentali­teits­pro­bleem bij jongeren”

  “Zinloos geweld is niet plaatsgebonden, maar mentaliteitsgebonden. Sommige jongeren denken dat ze meespelen in een gewelddadige film”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) over de verschillende gewelddadige incidenten van de jongste maanden in Aalst. Op de hoek van elke straat een agent plaatsen, dat gaat niet, maar de stad wil samen met scholen en politie wel werken aan de mentaliteit van Aalsterse jongeren.
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 1. Okapi-jeugdspelers trekken deze zomer weer naar de Verenigde Staten: “Maar het wordt de duurste reis in dertig jaar”
  PREMIUM

  Oka­pi-jeugdspe­lers trekken deze zomer weer naar de Verenigde Staten: “Maar het wordt de duurste reis in dertig jaar”

  Reizen door het land van de NBA, proeven van de authentieke basketcultuur, welke jonge basketter droomt er niet van? Dertig jaar geleden trok de jeugd van Okapi Aalst voor het eerst richting de Verenigde Staten en dat doen ze deze zomer opnieuw. Al wordt die ‘Roadtrip USA 2023’ nu wel een pak duurder. “Dus hebben we de bijdrage van de jeugdspelers moeten optrekken”, zegt organisator Chris Ringoir.
  Aalst