150-tal fietsers voerden actie aan het belfort van Aalst.
Volledig scherm
150-tal fietsers voerden actie aan het belfort van Aalst. © Swirko

150 fietsers voeren actie tegen tweerichtingsverkeer op de Kaaien: “Het wordt een steenweg, fietsende kinderen zijn de dupe”

AalstZo’n 150 fietsers hebben bij de start van de gemeenteraad van Aalst actie gevoerd tegen het terugdraaien van een deel van het circulatieplan. Het stadsbestuur wil het eenrichtingsverkeer op de Kaaien langs de Dender weer afvoeren, maar dat is niet naar de zin van de fietsende mannen, vrouwen en kinderen die met slogans en belgerinkel protesteerden.

 1. OLV-neurochirurg in open brief: “Wie vaccin weigert, heeft ook geen recht op terugbetaalde zorg”
  Aalst

  OLV-neurochi­rurg in open brief: “Wie vaccin weigert, heeft ook geen recht op terugbe­taal­de zorg”

  Geoffrey Lesage, neurochirurg van het OLV-ziekenhuis in Aalst, haalt in een open brief hard uit naar de overheid. “De incompetentie van onze politieke overheden is stilaan grenzeloos. De vierde coronagolf is hiervan een dodelijk bewijs”, schrijft hij. De arts vindt dat er harde maatregelen moeten komen voor wie zich niet wil laten vaccineren. “Als men beslist zich niet te vaccineren, dan beslist men ook dat men zelf de zorg moet bekostigen als men ziek wordt.”
 1. 20 jaar na de sloop van de Keizershallen, keert de prinsenverkiezing terug in een tent. Waar liep het mis?
  PREMIUM
  Aalst

  20 jaar na de sloop van de Keizershal­len, keert de prinsenver­kie­zing terug in een tent. Waar liep het mis?

  O ironie: na 20 jaar keert de verkiezing van de Aalsterse prins carnaval terug naar de locatie waar ooit de Keizershallen stonden. De kandidaat-prins zal in 2022 zijn liedjes wel moeten zingen in een tent. De prinsenverkiezing verhuisde in 2003 naar de Flora, een ‘tijdelijke oplossing’. Twee decennia doet de stad Aalst er ondertussen al over om een evenementenzaal te bouwen. Hoe is het zover kunnen komen? Waarom werden de Keizershallen eigenlijk afgebroken? Komt er ooit nog een evenementenzaal?