1. Uitschakelen Aalsterse straatverlichting lokt veel reacties uit: “Op veiligheid bespaar je toch niet?”
  PREMIUM
  Aalst

  Uitschake­len Aalsterse straatver­lich­ting lokt veel reacties uit: “Op veiligheid bespaar je toch niet?”

  Kerstverlichting alom in de straten van het stadscentrum van Aalst. Ook in het kerstdorp en aan de ijspiste branden duizend gezellige kerstlampjes. Wie op een weekdag na 23 uur naar huis wandelt pakt best wel een zaklamp mee, want de straatverlichting in Aalst is dan uitgeschakeld om te besparen. “Het geeft de mensen echt wel een onveilig gevoel. Op veiligheid bespaar je toch niet”, luiden de reacties.
 1. Rubin Belesi (Eendracht Aalst): “Bladzijde omdraaien na verlies op Jong Essevee en met de zege aanknopen tegen KSV Oostkamp”
  voetbal tweede nationale A

  Rubin Belesi (Eendracht Aalst): “Bladzijde omdraaien na verlies op Jong Essevee en met de zege aanknopen tegen KSV Oostkamp”

  Eendracht Aalst moet de laatste thuiswedstrijd van 2022 tegen KSV Oostkamp afwerken zonder de geschorsten Falko Geenens, Andreas Burssens en Samuel Fabris. Sleutelwerk dus voor coach Carl De Geyseleer. Als alternatief voor Fabris is de kans groot dat Rubin Belesi zijn kans krijgt. De jonge speler van Congolese afkomst was twee weken out, maar is net op tijd inzetbaar om de leemte op het middenveld op te vullen.
 1. Schepen Katrien Beulens en gemeenteraadslid Silke Van Vaerenbergh treden toe tot N-VA: “Voortaan zijn we met 18 in de gemeenteraad”
  PREMIUM
  Aalst

  Schepen Katrien Beulens en gemeente­raads­lid Silke Van Vaeren­bergh treden toe tot N-VA: “Voortaan zijn we met 18 in de gemeente­raad”

  Schepen Katrien Beulens en gemeenteraadslid Silke Van Vaerenbergh treden toe tot de N-VA. Zowel Beulens als Van Vaerenbergh verlieten in 2019 CD&V na een conflict binnen die partij over het meerjarenplan van het stadsbestuur. Sindsdien steunen ze de meerderheid in de gemeenteraad als onafhankelijken. Het aantal raadsleden van N-VA in de gemeenteraad stijgt daarmee van 16 naar 18.
 1. Energiekosten Carrefour Aalst stegen dit jaar al met 52.000 euro: “De zonnepanelen zijn besteld, niet warmer dan 18 graden in winkel”
  PREMIUM
  Aalst

  Energiekos­ten Carrefour Aalst stegen dit jaar al met 52.000 euro: “De zonnepane­len zijn besteld, niet warmer dan 18 graden in winkel”

  Frederic Van Landeghem, zaakvoerder van de Carrefour Market in de Raffelgemstraat, slaat alarm over de exuberante energieprijzen. “Op een jaar tijd zag ik onze energiefactuur vervijfvoudigen tot ruim 14.000 euro. Hierdoor dreigen we het jaar af te sluiten met verlies”, zegt Frederic. De uitbater probeert met een reeks maatregelen het tij te keren. Zo zijn de zonnepanelen in bestelling, worden open koelkasten vervangen door gesloten exemplaren en zal het in de supermarkt niet warmer zijn dan 18 graden.
 2. Grote stabiliteitsproblemen Sint-Jozefskerk: “We stellen aanleg van ondergrondse parking en Esplanadepark beter uit”
  PREMIUM
  Aalst

  Grote stabili­teits­pro­ble­men Sint-Jozefskerk: “We stellen aanleg van ondergrond­se parking en Esplanade­park beter uit”

  Nu er grote stabiliteitsproblemen van de Sint-Jozefskerk in Aalst aan het licht zijn gekomen, lijkt een aanleg van een ondergrondse parking en een bovengronds nieuw Esplanadeplein uitgesloten. Schepen van Stadsvernieuwing Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) denkt alleszins dat het beter is om de werken uit te stellen tot de problemen met de kerk achter de rug zijn.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Instabiele kerk ligt pal naast school met 1.000 leerlingen: “Onze speelplaats is intussen afgesloten”
  PREMIUM
  Aalst

  Instabiele kerk ligt pal naast school met 1.000 leerlingen: “Onze speel­plaats is intussen afgesloten”

  De Sint-Jozefskerk in Aalst is tot op de draad versleten door waterinsijpeling en houtkevers. En net in de schaduw van die allesbehalve stabiele kerktoren bevindt zich het SMI, een school met 1.000 leerlingen. Daar proberen ze het hoofd koel te houden, al is de speelplaats voor de zekerheid al afgesloten. “We zijn bezorgd, ja, maar we moeten vertrouwen hebben in veiligheidsexperten en de brandweer”, zegt algemeen directeur Marc Leyman.
 2. Gewezen dierenarts houdt bellers via ‘callcenter’ letterlijk aan het lijntje: “Meer dan dertig oproepen per dag aan twee euro per minuut”
  PREMIUM
  Dendermonde/Meldert

  Gewezen dierenarts houdt bellers via ‘callcenter’ letterlijk aan het lijntje: “Meer dan dertig oproepen per dag aan twee euro per minuut”

  Zelf heeft hij altijd beweerd dat hij niets illegaals deed, maar de website www.dierenarts-van-wacht.be en bijhorend callcenter leveren Neil S. nu toch één jaar cel op. De rechter gaf hem ook een boete en verklaarde de 38.876 euro die de telefoontjes de gewezen dierenarts opleverden verbeurd. Baasjes van dieren werden dan ook letterlijk aan de lijn gehouden om hen meer te laten betalen.
 1. Verpakkingsvrije winkel Puurista werkt nu ook samen met vegetarische buurtslager: “Nog elke dag ontdekken mensen mijn winkel. Steeds meer mensen vinden dat het anders kan of moet”
  Haaltert

  Verpak­kings­vrije winkel Puurista werkt nu ook samen met vegetari­sche buurtsla­ger: “Nog elke dag ontdekken mensen mijn winkel. Steeds meer mensen vinden dat het anders kan of moet”

  Tina Hanon baat een winkeltje uit in het centrum van Haaltert met alleen pure, lokale én onverpakte producten. Ze merkt dat alsmaar meer mensen de weg vinden naar haar verpakkingsvrije winkel in de Hoogstraat. Voortaan werkt ze ook samen met VegGuy uit Erpe-Mere, een slager die zich sinds kort richt op vegetarische en veganistische producten.
 2. Aalst-coach Carl De Geyseleer na afgebroken zegereeks: “Nederlaag is geen ramp, maar had wel vermeden kunnen worden”
  voetbal tweede nationale A

  Aalst-coach Carl De Geyseleer na afgebroken zegereeks: “Nederlaag is geen ramp, maar had wel vermeden kunnen worden”

  Beloftenploegen uit eerste nationale liggen Eendracht Aalst blijkbaar niet. Half september werd op Jong Cercle Brugge onderuit gegaan en vorig weekend verloren de Ajuinen op Jong Essevee met het kleinste verschil. Het was de eerste nederlaag na een mooie reeks van 28 punten op 30. Eendracht had nochtans de kloof met de achtervolgers SC Lokeren-Temse en Jong Cercle voort kunnen uitdiepen, want die leden eveneens puntenverlies.